Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Нагло нападение в Роженския манастир - завързаха свещеник и копаха по стените да търсят злато
19 Септември 2018
Нападателите влезли и завързали заместника на игумена, който по това време е бил в манастира. Започнали с инструменти да разрушават една от стените, за да изкопаят скрито съкровище от миналото
Нагъл обир в Роженския манастир, крадци завързаха свещеника и копаха с кирки стените на светата обител в търсене на имане. Районът на манастира е отцепен. Продължават следствените действия на полицията, съобщава БГНЕС. Покушението над Роженския манастир стана снощи, към 20 часа. Тогава шестима неизвестни нападнаха намиращия се там свещенослужител. Нападателите са отнели мобилния му телефон и са го завързали. Непосредствено след това те са извадили чукове и кирки и са започнали да разбиват една от стените на манастира. След около 20 минути усилено къртене, шестимата прекратили действията си и напуснали светата обител. На този етап остава мистерия какво точно са търсили нощните посетители. Полицията и кметът на Сандански отричат да са откраднати пари, икони или църковна утвар. По всяка вероятност става въпрос за набег на иманяри. Запознати с разследването казаха за БГНЕС, че нападателите са били забелязвани дни по-рано в манастира като посетители. За издирването на извършителите на наглото престъпление са мобилизирани полицейски сили от Петрич и Сандански.

Обир в Роженския манастир не е имало. Това съобщиха криминалисти от Областната дирекция на полицията в Благоевград. От манастира не е откраднато нищо, уточняват от полицията, съобщава БНР. Нападателите, чийто брой все още не е уточнен, са влезли и са завързали заместника на игумена, който по това време е бил в манастира. След това са започнали с инструменти да разрушават една от стените на Роженския манастир. 

Основната версия, по която работи МВР: Става въпрос за легенда, че в тази част на манастира има скрито някакво съкровище от миналото. Полицията не изключва и версията манастирът да е бил под наблюдение от нападателите, защото има информация, че още преди дни хора са питали кога се затваря манастирът и до колко часа има хора.  Mаскираните мъже са търсили антики в манастира, но в крайна сметка са взели само телефона на свещеника, за да не потърси той полицията.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.