Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Отново на училище
17 Септември 2018
Около 60 000 първокласници прекрачиха училищния праг за пръв път
Около 60 000 първокласници прекрачиха училищния праг. В над 50 училища обаче ремонтите продължават. Днес просветният министър Красимир Вълчев беше в столичното 120-то училище, където дъщеря му е първокласничка.

Точно в 9 часа тържествено с издигане на националния флаг и с химна беше открита новата учебна година. Тя започна за 680 хиляди български ученици и 89 000 учители. Тази година първокласниците са около 60 000, което е с 3000 по-малко от миналата година заради демографската криза.

Най-напрегнато ще е началото на новата учебна година в Кърджали, Русе и Ихтиман. Там все още продължават мащабните ремонти, които започнаха през ваканцията и много от учениците ще бъдат преместени в други училища. 

Тази година общо бяха ремонтирани 1100 училища, в 50 от тях ремонтите ще продължат и след началото на учебната година.

Министър Красимир Вълчев съобщи, че до края на годината ще бъдат отпуснати 6 милиона лева допълнително за закупуване на шкафчета за всички български училища. Това ще е начин за справяне с тежките ученически раници. 

Президентът Румен Радев откри учебната година на класическата гимназия. В словото си той се обърна към учениците учениците с думите, : "Където и да отидете, каквото и да вършите, да бъде с мисъл за България".

А премиерът Бойко Борисов поздрави във фейсбук учителите, учениците и родителите по случай първия учебен ден. Премиерът пожелава здраве, успехи, търпение и мъдрост на всички учители, на техните ученици и на родителите. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.