Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Борисов за Търговския регистър: Тези, които е трябвало да мислят за тези неща, ще им потърся отговорност
16 Август 2018
Нека да преодолеем кризата, да си довършат работата, да изчакаме още 4-5 дни и там ще направим промени
Премиерът Бойко Борисов изрази недоволство от директора на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова заради кризата с Търговския регистър. "Вече го сглобяват. Можеше да стане по-голяма беля. Нека да преодолеем кризата, да си довършат работата, да изчакаме още 4-5 дни и там ще направим промени. По-важното сега е, че не пробоксуваха, за сравнително кратко време успяха да се справят, да го сглобим. А сега тези, които е трябвало да мислят за тези неща, ще им потърся отговорност. Но когато има криза, не се пипа", заяви министър-председателят пред журналисти.

Вчера на въпрос ще подаде ли оставка заради кризата с Търговския регистър, Зорница Даскалова отговори, че в момента трябва да е на работното си място, за да координира процеса по възстановяване на регистъра. "Когато дойде време за оставки, ще разберат всички. Това е едно политическо решение, но не е предмет на разговора в момента”, отбеляза тя.
"Политическата класа в България трябва да е единна в днешната сложна външнополитическа ситуация и ние работим в тази посока", отбеляза премиерът в Търговище, където инспектира ремонта на обекти от образователната и пътна инфраструктура на обща стойност 45 милиона лева.

"Виждате с лирата в Турция какво се случва. Виждате Гърция в какво състояние е, Турция в какво състояние е, в Румъния как се движат нещата, в Сърбия и Косово. Ние, ако имаме глави на раменете си, просто като политическа класа говоря, като институции, трябва да сме много единни и да използваме това време България да изпревари всички в региона. Това правим".


Областният управител на област Търговище Митко Стайков и кметът на града Дарин Димитров направиха в присъствието на премиера Борисов ретроспекция на инвестициите, които се реализират в града със съдействието на кабинета. Те инспектираха ремонта на стойност 4,5 милиона лева на основно училище "Христо Ботев", санираната детска градина "Приказка" за 100 деца, спортната зала. 

„Попово – Опака, Попово – Водица, отсечката Търговище – Макариопол, Буховци – Певец – това са 30 млн. всичко от Агенция „Пътна инфраструктура“. По отделно в момента правим „Христо Ботев“, залата, имаме едно свлачище, което сме го договорили да може да го оправим. Остава пътят Попово – Садина за около 400 хил. лв. В рамките на година около 45 млн.“, посочи Митко Стайков.

„Това училище е близо 4 млн. 15-17 септември трябва да бъде готово. Направихме детска градина „Приказка“, премиерът я видя. Уникална детска градина. Започнахме първа копка на още една детска градина. Детската ясла също е готова. Това е по образователна инфраструктура. Целият град е строителна площадка“, допълни Дарин Димитров.

В Търговище премиерът съобщи, че над 200 училища в цялата страна се ремонтират основно.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
18 Aug, 2018 | 00:24

Нас ни трябват комунистите за още една, последна роля след като вилняха 75 години. След като разбират че евреите ги изоставят, - било като ненужни за Новия ред, било за да устроят с тях прощално зрелищно шоу като ги разстрелят до крак по стадионите - защото никой не вярва на телевизията, - те ще се понесат по улиците с плакати и лозунги: Край на терора! Свобода! Да живее третополовата любов! Но и с лебедовата си песен не могат да ни излъжат. Знаем от многовековен опит, и най вече от това че сме одухотворени хора а не диваци, и докато не се разстрелят евреите е само хабене на патрони! Е, има и по културни начини ако се работи вдъхновено. Раздава се безплатно концентрат от специален жълт прах срещу глисти - по йешиви, синагоги, партийни клубове банки и всякакви бизнес центрове, и обезателно агитката/те на ЦСКА! Дава им се пликче с прах и чаша студена вода от Перловската река. Те го приемат с песента: - Бой последен е този, дайте другари да дадем, и с интернационала... А също, пролетарския химн - Разбойници, разбойнички, напред на нож, кафа сефтим… Избиването на вече осъдените на смърт диваци може да се устрои и по друг сценарий. Синедриона разглежда варианта, - представители на новата супер юнашка Партия КББП (коля беся бия псувам) да кряснат - остави праховете на земята и строй се на улицата! И после зрелище предавано от телевизията на живо. В този вариант има рационално зърно, казват левитите, - гоите да не се сетят за нас! - Че от де накъде, ние не сме евраи! - крясват комунистите. - А ние не сме комунисти, ах ние гонените, ах ние бедните - пригласят евреите. . Фашисти, че всички сте наши партийни другари! - Лъжете свине! - Хахахааа, свине сте вие, евреите - талмуд!
- Нямат никакво значение национални, класови и етнически различия - казват високоговорителите на КББП.
- И аз искам, и аз! - захленчи Бойко Борисоф, - и аз съм дал, да го кажем, за глобализацията? Ето, тук ще се вредя? - и се мушка в редиците на КББП. Но липса на всяко уважение, - о темпера, о море (той е и почетен член на съюза на художниците) - че най после аз съм жертва на режима, не е тайна колко съм беден, медиите публикуваха моя доход? - Искаше да продължи да говори, знаейки - все пак политик, че като говори отлага съдбовния час, но сметки без кръчмаря - тряс с ромска брадвичка по темето, и първоначалната тъмнина. Алах абкар, но яхве таман!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.