Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Във Франция назначиха гарвани за чистачи
11 Август 2018
Птиците пускат боклука в специална кутия, която замяна им дава лакомства като награда за усилията
Увеселителен парк във Франция назначи шест „интелигентни” черни гарвана, които да събират боклука в района му, съобщава Би Би Си. Птиците в „Пюи дю Фу” – популярно място за забавление в западната част на страната, са обучени да прибират цигарени фасове и други малки отпадъци, изхвърляни от посетителите. Птиците пускат боклука в специална кутия, която замяна им дава лакомства като награда за усилията. 

Не за пръв път гарваните демонстрират интелигентност. По-рано тази година учени създадоха вендинг машина, с която установиха способността на тези птици да решават задачи. За да получат лакомство от машината гарваните трябваше да пуснат в отвор парче хартия с точно определен размер. След направения опит се оказало, че птиците не само могат да запомнят точния размер на хартията. Те дори разкъсвали с човките си по-големи парчета, за да напаснат точния размер на хартията, необходима за машината. /БГНЕС


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.