Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Румен Радев: Очаквам политика, чиито грешки да не се изкупуват с оставки
19 Юли 2018
Защото това няма никакво значение за стопаните в Странджа, допълни президента
Президентът Румен Радев заяви, че очаква политика, чиито грешки да не се изкупуват с оставки, защото това няма никакво значение за стопаните в Странджа, съобщи БНР. Коментарът му е във връзка с вчерашните уволнения в земеделското министерство по искане на протестиращи фермери – зам.-земеделския министър Цветан Димитров, шефовете на две дирекции в министерството и съветника на министъра Бойко Синапов. По думите на Радев, вчерашният протест пред Министерския съвет не е бил в полза на хората в района на заразата: 

"Протестът, който беше постигнал така обявено някакви успехи вчера, не кореспондира изобщо с техните нужди и с тяхното виждане как да възстановят поминъка си. Този протест само послужи за отслабване на напрежението, но проблемите остават и те растат. Тук става въпрос как тези хора, които загубиха своя поминък, ще го възстановят. Как тези хора ще имат стимул да останат в този регион, където това им е единственото препитание? Крайно време е държавата да се замисли за една сериозна и устойчива политика". 

Президентът смята, че засега заседание на Консултативния съвет за национална сигурност по темата не се налага: "Нека видим какви са резултатите от справянето с кризата и как правителството ще се ангажира да помогне реално на тези хора, не просто да хвърли едни пари". 

В отговор на въпрос за обявената акция "Пречупване" по отношение на контрабандата в страната, президентът заяви: 

"Тази операция не може да има успех, ако правителството не си пречупи собствените виждания за това що е то правова държава, за това що е то върховенство на закона, що е то корупция и как се развъжда тя у нас, що е то престъпност и как трябва да се борим с нея". 

Президент Румен Радев посети днес авиобаза "Граф Игнатиево", където беше осветен параклис, носещ името на Свети великомъченик Мина. Идеята за изграждането му е негова, докато е бил командир на базата. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.