Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Съпротивата в Шарково продължава - 115 животни не могат да бъдат убити
17 Юли 2018
Днес в Шарково не се прави дезинфекция заради посегателство срещу ветеринарите
В ямболското село Шарково остават 115 животни, които не са евтаназирани. Ветеринарите не могат да довършат овладяването на заразата заради протестиращи, които охраняват стадото, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Д-р Ивайла Давидова подчерта, че протестиращите на практика разнасят вируса.

„Всеки предмет, всяко животно и всеки човек, който е бил по някакъв начин в контакт с възприемчиво животно, тоест овца или коза, е потенциален източник на инфекция“, каза тя.

Днес в Шарково не се прави дезинфекция заради посегателство срещу ветеринарите, каза областният директор на БАБХ в Ямбол Николай Георгиев.

„Разположихме мобилна техника на входа на селото, опреснявахме я с разтвор постелята, през която всеки трябваше да мине, да си дезинфекцира подметките на обувките, автомобила, с който е влязъл в селото. Днес тази техника не е там, защото имаше посегателство върху колегите, опити да се режат маркучите на машините“, добави Георгиев.


последни в Aгро:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.