Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Япония - Сенегал 2:2
24 Юни 2018
Двата тима спечелиха първите си срещи и имат актив от 4 точки
Япония и Сенегал не успяха да се победят и завършиха 2:2 в двубой от група Н на Мондиала, който се игра на стадион “Екатеринбург Арена” пред 32 500 зрители. Африканският тим на два пъти повеждаше в резултата, но не успя да стигне до трите точки. Двата тима спечелиха първите си срещи и продължават с актив от 4 точки. Сенегал започна по-активно мача и стигна до гол още при първата си възможност в 11-ата минута. След неуспешен опит на японски бранител да изчисти топката Юсуф Сабали нанесе удар към вратата, стражът Ейджи Кавашима отби топката право в коляното на намиращия се на метър от него Садио Мане и тя се озова в мрежата на азиатците.

Японците обаче също успяха да оползотворят първата си възможност в мача и възстановиха равенството с точен изстрел на крилото Такаши Инуи, който в началото на този месец бе трансфериран от Ейбар в Бетис. В основата на гола бе Юто Нагатомо. Той се измъкна от опеката на двама бранители и подаде на Инуи, който нанесе отличен удар в далечния ъгъл.

В 64-ата минута пред японците се откри нов идеален шанс, но Инуи този път уцели напречната греда. Сенегал успя да поведе отново в резултата 7 минути по-късно, когато след продължителна атака на африканците 19-годишният Муса Ваге бе оставен непокрит и с мощен изстрел прониза мрежата на японците. Те обаче отново възстановиха равенството само 6 минути по-късно с гол на Кейсуке Хонда, който разстреля опразнената от Хадим Н'Диайе сенегалска врата. До края на редовното време повече възможности пред вратите не бяха създадени и срещата завърши наравно. Евентуален победител в този мач щеше да си гарантира преминаване на групите. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.