Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Сенегал победи безидейната Полша
19 Юни 2018
Това е първата победа на африкански тим на Мондиал 2018
Отборът на Сенегал постигна първата победа на африкански тим на Мондиал 2018, след като надви Полша с 2:1 в мач от група G на Световното първенство, с който бе сложен край на първия кръг мачове от груповата фаза. На стадион "Спартак" в Москва играчите на Сенегал показаха скоростен и прагматичен футбол, докато поляците бяха безидейни в атака, въпреки сериозните имена в предни позиции, като Роберт Левандовски и Аркадиуш Милик. От самото начало на срещата тимът на Алиу Сисе бе по-опасен в нападение, но сенегалците имаха нужда от късмет, за да поведат в резултата. В 37-та минута халфът на Евертън Идриса Гей стреля от далечно разстояние, ударът се отби от бранителя на Полша Тиаго Чонек и излъга Войчех Шчесни, като в крайна сметка голът бе записан на името на Чонек.

Селекционерът на Полша Адам Навалка направи една промяна на почивката, която даде резултат и тимът започна по-силно втората част, като вратарят на Сенегал Хадим Н'Диае отрази опасен удар на Роберт Левандовски от свободен удар. Когато изглеждаше, че европейският отбор може да стигне до изравнителен гол, Сенегал стигна до второ попадение, дошло след поредица от грешки на поляците. Криховяк върна опасно една топка назад, след като не видя присъствието на Мбайе Нианг в собствената си половина, Чонек и Шчесни не се разбраха кой да вземе топката и Нианг безпроблемно вкара за 2:0.

Тимът на Адам Навални не са отказа да търси обрат в двубоя и успя да върне един гол в 86-та минута, когато Криховяк се разписа с глава след центриране от фал на Желински. Това обаче бе всичко, до което стигнаха поляците, и Сенегал спечели срещата с 2:1. Във втория си мач в неделя Полша ще срещне тима на Колумбия, докато в същия ден Сенегал се изправя срещу Япония. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.