Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Англия отмъкна трите точки от Тунис в 91-тата минута
18 Юни 2018
Срещата между двата отбора от група G на Мондиала на стадион "Волгоград Арена" завърши с победа на англичаните с 2:1
Младият и амбициозен тим на Англия победи много трудно Тунис в стартовия си мач на Световното първенство в Русия. Срещата между двата отбора от група G на Мондиала на стадион "Волгоград Арена" завърши с победа на англичаните с 2:1, като победният гол падна в първата минута от продължението на мача. Англичаните поведоха с ранен гол на Хари Кейн, но Тунис стигна до изравнителен гол от дузпа, която буквално получи като подарък от съперника си. Кейн обаче осигури успеха на "трите лъва" в 91-ата минута.

Британците можеха да поведат още в третата минута, но удар на Джеси Лингард бе избит от стража на Тунис Муез Хасен с левия крак в корнер. Рахийм Стърлинг две минути по-късно направи пропуск, но в 11-ата минута превъзходството на островитяните доведе до логичен гол и капитанът на Англия Хари Кейн даде преднина на своя отбор. Вратарят на Тунис първоначално удар на Джоун Стоунс, но Кейн бе наблизо и без усилия откри резултата. Малко след това Муез Хасен бе принуден да напусне терена заради травма, която получи още преди гола на Кейн. На негово място влезе Фарук Бен Мустафа, който две минути след появата си улови топката след далечен изстрел на Джордан Хендерсън.

В 35-ата минута съдията отсъди дузпа в полза на Тунис за удар с ръка на Кайл Уокър в лицето на Бахредин Бен Юсеф. Уокър твърдеше, че неволно е размахал ръката си, но арбитърът бе категоричен в решението си и показа жълт картон на британския играч. Наказателният удар бе изпълнен успешно от Фержани Саси и "картагенските орли" заличиха пасива на англичаните. В самия край на Джеси Линдгард бе близо до гола, но след като преодоля вратаря, топката се отклони от гредата и излезе в аут. Така Англия създаде много възможности преди първите 45 минути, но на почивката резултатът бе равен. След подновяването на играта отборът на Тунис игра значително по-организирано в отбрана и Англия имаше значително по-малко шансове. Възпитаниците на Гарет Саутгейт се хвърлиха на финален щурм в заключителните десетина минути и в добавеното време Кейн бе оставен непокрит и с глава прониза мрежата на противника за втори път в мача.

На стадиона във Волгоград присъстваха 41 064 зрители и гостите от Тунис бяха значително повече от англичаните. Последната победа на Световно първенство за Англия датираше от 2010 г. срещу Словения (1:0) Първият мач на Англия на Световното първенство през 1998 г. бе именно срещу Тунис на стадион "Велодром" в Марсилия. Тогава европейският тим спечели с 2:0 голове на Алън Шиърър и Пол Скоулс, а участник в мача бе настоящият наставник на Англия Гарет Саутгейт, който дебютира на Световно първенство в същия мач. Тунис на сегашния шампионат се завърна на световни финали за първи път от 2006 г. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.