Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Белгия с класика срещу Панама
18 Юни 2018
Спряганият за един от претендентите за титлата на Мондиал 2018 тим на Белгия започна участието си на Световното първенство в Русия с победа над Панама с 3:0
Спряганият за един от претендентите за титлата на Мондиал 2018 тим на Белгия започна участието си на Световното първенство в Русия с победа над Панама с 3:0 в мач от група G. На стадион "Фищ" в Сочи "червените дяволи" не започнаха убедително и трудно преодоляваха солидната отбрана на панамците през първата част. Изглеждаше сякаш тимът на Роберто Мартинес може да се превърне в поредния фаворит, който не печели откриващия си мач на първенството, но само две минути след почивката Дрис Мертенс откри резултата със страхотно воле по диагонала, което не остави шанс на вратаря на Панама.

Играчите на Белгия се успокоиха след първия гол и продължиха да доминират, което даде резултат в 69-та минута, когато централният нападател Ромелу Лукаку се разписа с глава след технично подаване на Кевин де Бройне. Футболистите на Панама се отвориха в търсене на обрат, което остави отворени пространства пред белгийците и в 75-та минута Еден Азар проведе мълниеносна контраатака и асистира на Лукаку за втория ми гол в мача.

До края не паднаха повече попадения и Белгия спечели първия си мач в Русия с 3:0. В събота от 15:00 часа българско време възпитаниците на Роберто Мартинес се изправят срещу Тунис, докато Панама ще срещне Англия във втория си мач, в неделя от 15:00 часа. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.