Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Срещнаха се!
12 Юни 2018
Това е историческа първа среща между действащ президент на САЩ и севернокорейски лидер
Около 48 минути продължи срещата на четири очи в Сингапур между президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун, съобщава КРОСС.

Двамата си стиснаха ръцете и се оттеглиха на разговори на четири очи в хотел "Капела" на остров "Сентоса". Тръмп и Ким си размениха няколко думи, вървейки заедно по червен килим пред американски и севернокорейски знамена - до скоро нещо немислимо, отбеляза "Франс прес".

Тръмп я определи като "много, много добра". Той се надява срещата да помогне за уреждане на проблеми от миналото.

„Чувствам се наистина чудесно. Имаме една чудесна дискусия и мисля, че е със страхотен успех. И аз не се съмнявам, че ще имаме едни отлични отношения с Ким“, заяви Доналд Тръмп в началото на срещата.

Той очаква, по думите му, да бъдат решени голям проблем и голяма дилема. Събеседникът му Ким също прояви оптимизъм и каза на корейски език, че вече са преодолени старите практики и предразсъдъци.

Двамата лидери продължиха разговорите си в разширен формат. Към тях се присъединиха близките им сътрудници. 

Това е историческа първа среща между действащ президент на САЩ и севернокорейски лидер. Очаква се тя да се фокусира върху закриването на ядрената програма на Северна Корея в замяна на вдигане на дипломатическите и икономическите санкции срещу затворената комунистическа страна.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.