Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Зрелищен арест на кмета на "Младост"
17 Април 2018
Десислава Иванчева бе арестована на ключово столично кръстовище пред Спортната палата, където бе държана, окована с белезници повече от пет часа
Кметицата на район Младост Десислава Иванчева бе арестована на ключово столично кръстовище пред Спортната палата, където бе държана, окована с белезници повече от пет часа. При спецакция на новосъздадената антикорупционна комисия, и спецпрокуратурата Иванчева е хваната с подкуп. В момента, в който спецполицаите започнаха да броят парите, извадени от колата, кметицата се провикна: "Тук има пари, аз нямам адвокат". Иванчева стоя права през цялото време, заобиколена от полицаи, а районът около Министерството на спорта бе отцепен.

По непотвърдена информация Иванчева е задържана с голяма сума пари от няколко десетки хиляди евро. Според първоначалната информация подкупът е предназначен за издаване на разрешително за строеж на територията на Младост. Обискът на колата й и броенето на банкноти пред автомобила бе отразено от всички столични медии.

Арестувана е и заместничката на Иванчева - Биляна Петрова. В хода на акцията разследващи са влезли и в Община Младост. Сградата на Община Младост е затворена и не е ясно дали ще заработи за граждани в рамките на днешния ден. В района има много полиция. Според ПР-а на общината Петър Кърджилов акцията е активно мероприятие и става дума за „подхвърлени” доказателства. Не са ни разпитвали все още, засега ни ограничават движението и дори телефонните разговори, каза той пред медиите.

В района около Министерството на спорта, където е осъществено задържането на Иванчева, се образува задръстване и движението бе затруднено. Регулировчик пое ръчно управлението на кръстовището. Съдейки по това, което медиите са разпространили, г-жа Иванчева е задържана, заяви адвокат Върбан Върбанов, чийто телефон Иванчева е посочила. Адвокатът дойде пред сградата на Спортното министерство, след като е повикан от разследващите. „Ако бъде повдигнато обвинение, тогава ще разберем в какво я обвиняват. Нищо не знам в момента, освен това, че се провеждат процесуално-следствени действия”, каза адвокат Върбанов.

Утре прокуратурата ще даде подробности по случая. Пред БГНЕС говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че разследването се извършва съвместно с Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ). Ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев отказа да коментира случая с мотива, че ще бъде попречено на разследването. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.