Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ЦСКА победи Левски
18 Март 2018
Единственият гол падна чак в 84-ата минута, а негов автор стана Фернандо Каранга
Отборът на ЦСКА-София надделя над Левски с минималното 1:0 в първото столично дерби между двата отбора за календарната година. Единственият гол падна в края на мача и негов автор стана Фернандо Каранга в 84-ата минута. Футболистите на двата тима бяха максимално затруднени от тежкия наводнен терен на стадион "Васил Левски", на който присъстваха около 7 500 зрители. Локвите спираха в зародиш повечето от атаките на отборите или ги забавяха и голови положения в двубоя почти нямаше.

Първото положение в мача бе за "сините" в 5-ата минута, когато силен удар на Габриел Обертан мина встрани от вратата. В 38-ата минута бранителят на Левски Холмар Ейолфсон получи първия жълт картон в срещата за нарушение срещу Каранга, за което бе отсъден пряк свободен удар на около 35 метра от вратата на "сините". Зад топката застана Кирил Десподов, който стреля високо над гредата. В 37-ата минута Каранга стреля опасно с глава, но и този път топката не намери целта. В 42-ата минута десният защитник на "червените" Станислав Манолев получи жълт картон за нарушение срещу Паулиньо. Две минути по-късно Станислав Костов се озова на добра позиция и реши сам да завърши атаката на Левски, стреляйки от малък ъгъл, но вратарят на "армейците" Витаутас Черниаускас успя да отбие в корнер. Това бе и единственият удар в рамките на една от двете врати през първото полувреме. На почивката в отбора на Левски бе извършена смяна и от началото на втората част на терена се появи Серджиу Буш на мястото на Костов, който получи контузия. 

В 55-ата минута Иван Горанов бе декориран в жълто за много грубо нарушение срещу Десподов, а малко след това и Давид Яблонски видя жълтия цвят за фаул срещу Енрике Рафаел. Две минути след това почти едновременно жълти картони получиха и играчите на ЦСКА Кристиян Малинов за нарушение и Десподов за оспорване на съдийско решение, както и Николай Бодуров за фаул пред наказателното си поле. 

ЦСКА успя да реализира гола си от статично положение - Тиаго Родригес от свободен удар центрира отляво, топката мина пред куп играчи и бе отклонена от Каранга във вратата на Божидар Митрев. "Сините" не намериха отговор в малкото оставащо време до края и загубиха първото дерби с ЦСКА и последен мач от редовния сезон в Първа професионална лига. Тимът на Стамен Белчев приключва тази част от сезона с 63 точки. Толкова има и Лудогорец, който по-късно днес гостува на Етър. Левски остава на трето място с 50 точки. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.