Факти, Анализи, Коментари
   16 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Нов случай на насилие над деца
13 Февруари 2018
Видеото е заснето в Център за настаняване на деца от семеен тип в Борован
Нови шокиращи кадри с физически и психически тормоз над деца, лишени от родителска грижа, излъчи предаването „Господари на ефира" по „Нова телевизия". Видеото е заснето в Център за настаняване на деца от семеен тип в Борован, съобщава КРОСС.

Видеото е заснето в Център за настаняване на деца от семеен тип в Борован.

На кадрите се вижда как изпълняващата длъжността управител на центъра Людмила Петрова бие, скубе и нарича "смрад" едно от децата.

Пред екип на "Господари на ефира" тя призна, че съжалява за случилото се, но подчерта, че това е единичен случай.

"Извинявам се за реакцията, реагирала съм доста емоционално, не се държим така с децата, държим се по много по-добър начин", заяви тя.

По случая вече е образувана проверка.

Пред „Нова телевизия" говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обясни, че за изтезаване и за причиняване на лека телесна повреда на малолетни лица, наказанието е до 3 години лишаване от свобода. 
"Може би трябва да се помисли и на законодателно ниво дали да не се увеличи размерът на наказанието - превантивно, за да се препятстват подобни прояви. За българската прокуратурата децата са деца и трябва да се погрижим за тях", коментира тя.

„Прокуратурата ще се самосезира, ако клипът съдържа в себе си данни за извършено престъпление. Прокуратурата ще изпълни задълженията си по закон, но прокуратурата е орган, който се включва след извършване на престъпление. Ще се опитаме чисто превантивно да проведем кампании, за да се предотвратят подобни прояви, но основната функция на прокуратурата е да разследва престъпления. Има ли извършено престъпление - ще разследваме и ще предадем виновните на съд", заяви Румяна Арнаудова.

Кметът на Община Борован Десислава Тодорова обясни, че след излъчените кадри на жестокост, Людмила Петрова вече няма да е временно изпълняващ длъжността управител на центъра.

„Възпитателката ще си понесе съответните дисциплинарни мерки, след като ми бъде предоставен доклад на регионалната дирекция за социално подпомагане, Агенцията за социално подпомагане и Държавната агенция за закрила на детето. На този етап имам само предоставен доклад от служителите, които са в Община Борован", подчерта кметицата.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.