Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Според доклад на ДАНС е застрашена финансовата сигурност на страната
17 Януари 2018
Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на ПГ на БСП
Настояваме за извънреден председателски съвет и да бъде разсекретен докладът на ДАНС и прокуратурата за приходните агенции, където се съдържа информация за финансовата сигурност на страната. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на ПГ. Нинова посочи, че БСП ще внесе вота на недоверие към кабинета „Борисов“ 3 в 11.00 часа на тема корупция. Нинова коментира още, че на 20 декември с писмо БСП са поискали от Главна прокуратура да предостави информация за извършената проверка от ДАНС и от прокуратурата в приходните агенции. „На 9 януари секретно в деловодство на българския парламент постъпиха 3 документа – доклад на ДАНС, доклад на прокуратурата и писмо от финансовия министър Горанов. За съжаление уважаеми колеги, законът ми забранява да си служа с имена на хора, фирми и с числа за злоупотреби с корупция, но мога да предоставя информация, че в резултат на тези проверки, на разпити на свидетели, е направен извод за финансовата сигурност на страната“, заяви Нинова.

Тя изтъкна, че финансовата сигурност на България е застрашена. Според нея тези констатации с указания на главния прокурор стоят на бюрото на министър-председателя от август 2016 г. „Сега, сме 17 януари 2018 г. – нищо не е направено. Констатациите към 4 януари са, че проблемът е същият. Искахме истината да стане достояние – за каква корупция става дума, защо премиерът не е взел мерки и покровителства ли се тя от най-високо равнище“, заяви лидерът на БСП. Нинова е на мнение, че тези документи ще помогнат на народните представители да си направят верните изводи и да преценят как да гласуват за вота на недоверие за корупция. „Разбира се сигурно мнозинството ще подкрепите правителството, тогава поне се надявам, че това, което ще видите на закрито заседание, ще ви накара да се замислите“, заяви тя./БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.