Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Папа Франциск: Захвърлете ненужния багаж и празните приказки
1 Януари 2018
Неговата рецепта за същината на живота включва и момент на мълчание всеки ден, през който да бъдем заедно с Бог
В новогодишната си служба папа Франциск отбеляза, че миналата година е била помрачена от войни, лъжи и несправедливости: Дори 2017, която беше здрава и пълна година, когато Господ ни я даде, ние хората пропиляхме и наранихме по много начини - със смърт, лъжи и несправедливости. Светият отец призова да поемем отговорност за греховете си и да влезем в новата година с по-чисти намерения и посъветва хората да захвърлят "ненужния багаж" в живота през 2018 г., избягвайки "баналността на консуматорството" и "празния брътвеж". 

В празничната си новогодишна меса на площад "Св. Петър" днес папата сподели своите размисли за истинския смисъл на живота. Неговата рецепта за същината на живота включва и момент на мълчание всеки ден, през който да бъдем заедно с Бог, което ще помогне за това да се запази нашата свобода, за да не бъде разядена от баналността на консуматорството, блясъка на търговските реклами, потока от празни думи и всемогъщите вълни от безсмислен брътвеж и гръмки крясъци. Франциск препоръчва да изоставим "всички видове безполезен багаж", за да преоткрием наистина важното - онова, което наистина има значение, и да започнем наново оттам.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.