Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Протестите в „Пирогов" приключиха
13 Декември 2017
Основната причина за намаляване на напрежението беше, че бонусите на хората ще бъдат изплатени преди Коледа
Протестите в „Пирогов" приключиха вчера. Основната причина за намаляване на напрежението беше, че бонусите на хората ще бъдат изплатени преди Коледа. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" директорът на „Пирогов" проф. Асен Балтов.

Според него протестите са неистински и са се възползвали от отсъствието му. По думите му всички са знаели за планирания му отпуск, по време на който той е бил в южноафриканска република, на световен конгрес по травматология и ортопедия. Протестиращите са го потърсили на втория ден от завръщането му, след като са се събрали 15 души пред „Пирогов", а медиите са били повече от протестиращите. Направили са срещата, говорили са 10 минути, в които той не е разбрал техните аргументи защо трябва да има протест. Нещото, което направил е, че е написал съобщение до всички клиники, че това допълнително материално стимулиране, което вече е осчетоводено, ще бъде дадено до 22 декември. И това е било разковничето на целия протест, заяви той. Проф. Балтов отрече обвиненията, че не достигат чаршафи и лекарства в болницата.

В коментар на обвиненията, че се освобождават хора, които вършат работа като медицински служители, а се назначава администрация, той каза, че до момента са пенсионирани и освободени вече пенсионирани хора, навършили отдавна в пенсионна възраст. Съкратени са 300 т.нар. кухи щатни бройки, които стоят и попълват бройка. От медицинския персонал има освободени и уволнени 15 човека, защото са пенсионери, около петима специалисти са напуснали сами. В администрацията е открил 4 нови отдела, като три от тях са напълно задължителни, допълни професорът. Единият от отделите е Вътрешният отдел, където е назначил двама души. Вторият е отдел е „Сигурност" - който също не действаше до момента, коментира директорът на „Пирогов".


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.