Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Кой е най-скъпоплатения музикант за 2017 година?
7 Декември 2017
По данни на Форбс изпълнителят е припечелил 130 млн. долара през настоящата година
Американският рапър Шон Комбс, с артистичен псевдоним Диди, оглави класацията на сп. "Форбс" за най-високо платените музиканти на 2017 година. По данни на изданието изпълнителят е припечелил 130 млн. долара през настоящата година, като близо половината от тях (70 млн. долара) са всъщност приходите му от продажбата на колекцията му облекла. Останалите средства пък са резултат от рекламата му за британската водка "Диеаджео" и от продажбите на билети за концертите от неотдавнашното му турне.

Едва на второ място в подредбата се класира пък американската поп дива Бионсе, която през 2017 година е спечелила 105 млн. долара. Според изданието за нея най-доходоносни са се оказали концертите от световното й турне Formation и албумът й Lemonade. Челната тройка се допълва от канадския хип-хоп певец Дрейк, който тази година спечели музикалната награда на сп. „Билборд” в 13 категории. Спрямо изчисленията, през изминалата година неговите преходи възлизат на 94 млн. долара.

От списъка на престижното списание става ясно, че най-младият изпълнител в класацията е поп звездата Джъстин Бийбър (на 7-о място с 83,5 млн. долара). Най-възрастният пък е бившият член на "Бийтълс" Пол Маккартни, който застава под 13-а позиция с припечелени 54 млн. долара за изминалата година. Изданието отчита още, че освен Бионсе, в топ 25 на най-високо платените музиканти намират място едва 5 жени. /БГНЕС 


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.