Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Лудогорец се издъни в Разград
24 Ноември 2017
Българският шампион загуби на своя „Лудогорец Арена“ с 1:2 от Истанбул Башакшехир от група C на надпреварата, с което инкасира и първото си поражение като домакин в европейските турнири
Отборът на Лудогорец изпусна втора златна възможност да се класира предсрочно за 1/16-финалите в Лига Европа. Българският шампион загуби на своя „Лудогорец Арена“ с 1:2 от Истанбул Башакшехир от група C на надпреварата, с което инкасира и първото си поражение като домакин в европейските турнири от две години насам. Разградчани изиграха едно от най-слабите си първи полувремена и на почивката изоставаха с два гола пасив. След подновяването на играта „орлите“ се хвърлиха мощно в атака и създадоха няколко чисти положения, от които обаче стигнаха само до крайното 1:2. Така всичко за Лудогорец ще се реши в последния двубой от групата, в който играчите на Димитър Димитров-Херо гостуват на немския Хофенхайм.

Футболистите на Лудогорец започнаха добре и със самочувствие срещата, но първата по-сериозна ситуация дойде именно пред тяхната врата. В 12-та минута след центриране в наказателното поле на „орлите“ Мевлют Ердинч стреля отблизо с глава, но Ренан дон Сантос демонстрира завиден рефлекс и спаси. Седем минути по-късно Козмин Моци изпрати топката във вратата на Истанбул, но попадението закономерно бе отменено заради засада на румънеца. Още в ответната атака играчите на Димитър Димитров-Херо бяха наказани, след като допуснаха много груба грешка в защита. Керим Фрай пусна страхотен пас към Вишчъ, който с прецизен удар изпрати топката във вратата на Ренан.

След попадението гостите продължиха да доминират на терена и логично стигнаха до втори гол. Отново Фрай навлезе в наказателното поле на българския шампион и със силния си десен крак отправи мощен удар към вратата на домакините. При изстрела топката рикошира в тялото на Пластун, а впоследствие влезе неспасяемо във вратата на разградчани. Лудогорец наложи преса в заключителните минути на първата част, която обаче не доведе до резултат. В 43-та минута Анисе отправи хубав далечен изстрел, но Мерт Гюнюк бе на точното място и успя да избие топката.

Началото на второто полувреме бе белязано с непростим пропуск от страна на Вандерсон. Бразилецът изведе със страхотен пас Кешеру отляво, който му върна жеста с отлично подаване, но Вандерсон не съумя да реализира отблизо пред опразнената врата на гостите. Все пак Лудогорец се върна в мача, след като в 65-та минута успя да намали изоставането си. Мисиджан центрира в наказателното поле на Истанбул, където Марселиньо засече топката с глава, за да реализира за 1:2. Играчите на Димитър Димитров-Херо видимо окрилени от попадението наложиха тотална доминация на „Лудогорец Арена“. В 73-та минута Пластун отправи топовен изстрел към вратата на Гюнюк, но вратарят на турския отбор показа невероятен рефлекс и успя да избие топката в корнер. Само минута по-късно “орлите“ пропуснаха нова отлична възможност да изравнят резултата. След разбъркване в наказателното поле на гостите Вандерсон отправи хубав изстрел, но отново Гюнюк бе на точното място и изби в ъглов удар.

В 78-та минута играчите на Абдула Авджъ сякаш се отърсиха от наложената преса, за да застрашат за първи път вратата на българския шампион. При първата си по-опасна атака през втората част Мосоро на два пъти шутира към вратата на Ренан, но бразилският вратар отново показа завиден рефлекс и съумя да запази вратата си суха. До края на срещата Лудогорец направи всичко по силите си, за да стигне до равенството, но в крайна сметка играчите на Димитър Димитров не съумяха да го сторят. Така разградчани претърпяха първа загуба на своя „Лудогорец Арена“, както и такава в кампанията, което коства лидерската позиция на „орлите“. В другия двубой от група C Спортинг Брага победи Хофенхайм с 3:1 и си осигури място в елиминационната фаза на турнира. Така Брага е лидер в класирането с актив от 10 точки, а Лудогорец се смъкна до второто място с 8 пункта. С днешната си победа Истанбул Башакшехир се върна в играта и има 5 точки на своя сметка. Така в последните срещи ще стане ясно името на втория отбор, който ще си осигури участие в следващата фаза на надпреварата. За да се класира в елиминационната фаза, Лудогорец трябва да вземе поне точка от гостуването си на Хофенхайм, който след загубата от Брага отпада директно от турнира. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.