Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Гришо на финал!
19 Ноември 2017
Григор Димитров се класира за най-големия финал в кариерата си до този момент и си огигури трето място в световната ранглиста
Григор Димитров се класира за решаващия мач за титлата на Финалите на световния тур в Лондон, след като победи американеца Джак Сок с 4-6, 6-0, 6-3 във втория полуфинал от надпреварата. По този начин Гришо се класира за най-големия финал в кариерата си до този момент, а с успеха над Сок си осигури и завършване на годината на трето място в световната ранглиста, като пред него ще бъдат единствено легендите Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Димитров започна вихрено двубоя и проби рано, за да дръпне с 3-0 в първия сет. Сок постепенно намери играта си и започна да затруднява българина на ретур, както и с прецизните си форхенди. Американецът върна пробива, след което при 4-4 отново взе подаването на Григор и малко след това затвори първата част.

Хасковлията отговори по най-добрия начин и не даде никакви шансове на опонента си във втория сет, и проби бързо за 3-0, след което постигна нови два пробива, за да вземе частта с 6-0 и да вкара мача в решаващ сет. Той бе много оспорван, като Димитров трябваше да отразява точка за пробив рано, след което показа здрави нерви и се възползва от шансовете си, за да пробие и да поведе с 5-3. В маратонския последен гейм българският тенисист първо пропусна три мачбола, след което отрази две възможности за пробив, преди в крайна сметка да стигне до успеха при четвъртата си възможност.

По този начин Димитров стигна до втора победа в пет мача срещу Сок и записа четвърта победа от началото на седмицата, за да стигне до финала в Лондон. В мача за титлата той ще се изправи срещу Давид Гофен, който по-рано днес победи фаворита за трофея Роджър Федерер в три сета. Само преди три дни Григор разби Гофен с 6-0, 6-2 в мач от груповата фаза, с което подобри общия си баланс срещу него на 4 победи и 1 загуба. Финалът в Лондон е утре от 20:00 часа българско време. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.