Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Този часовник струва 18 милиона долара
28 Октомври 2017
Любимият ръчен часовник на актьора Пол Нюман бе продаден днес на търг в Ню Йорк за феноменалните 17,8 млн. долара
Любимият ръчен часовник на актьора Пол Нюман бе продаден днес на търг в Ню Йорк за феноменалните 17,8 млн. долара. Цената на "Ролекс Космограф Дайтона" бе определена във война на наддаване между двама мъже, продължила повече от 12 минути и разби досегашния рекорд на аукционната къща "Филипс", чийто най-скъпо продаден часовник струваше 11,1 млн. долара.

Знаменитата холивудска звезда Пол Нюман получава часовника като подарък от жена си Джоан Удуърд малко след като двамата участват заедно във филма Winning през 1969 година. Тъй като именно лентата на Голдстоун поражда у актьора страстта към професионалните състезания с коли, жена му поръчва на часовника да се гравира "Карай ме внимателно".

От този момент Нюман не сваля легендарния "Ролекс Дайтона" дори за миг от китката си, докато стрелките не спират мистериозно през 80-те години. През 1984 година той го дава на колежанското гадже на дъщеря си Елинор "Нел" Нюман, при когото той е останал и досега. Макар и двамата да не са вече заедно все още са добри приятели и именно те са решили да продадат часовника и да дарят средствата на фондацията, кръстена на баща й. /БГНЕС


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.