Факти, Анализи, Коментари
   16 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Каталуния има 5 дни да изясни позицията си
12 Октомври 2017
Ако Пучдемон не се съобрази с исканията на Мадрид, испанското правителство може за първи път да приложи член 155 от Конституцията, който му позволява да отмени автономията на областта
Вече тече срокът от пет дни, който испанският премиер Мариано Рахой определи на каталунския лидер Карлес Пучдемон, за да обясни дали е обявил независимост на автономната област или не.

В случай на положителен отговор или ако няма отговор, от господин Пучдемон ще бъде поискано да отмени така наречената за Декларация за независимост. По първия въпрос той има краен срок в 10 часа сутринта в понеделник, по втория - и да се надяваме, че това няма да се случи, той има краен срок до 10 часа сутринта в четвъртък следващата седмица, каза Мариано Рахой пред парламента.

Ако Пучдемон не се съобрази с исканията на Мадрид, испанското правителство може за първи път да приложи член 155 от Конституцията, който му позволява да отмени автономията на областта.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.