Факти, Анализи, Коментари
   23 Септември 2018
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Бензинджия "изкъпа" с пожарогасител пушач до бензиноколонка
5 Октомври 2017
Направих му няколко пъти забележка да я изгаси, но нямаше никаква реакция. В следващия момент прецених, че нещо трябва да се направи
Неочакван урок по безопасност, запечатан в кадри от охранителни камери. Те обиколиха мрежата и предизвикаха бурни реакции. Служител в бензиностанция буквално "изкъпа" с пожарогасител шофьор, запалил цигара до бензиноколонката.

Кой е мъжът, който наказа нарушителя и защо го направи - екип на Нова телевизия „Здравей, България" се срещна с Христо Димитров.

Случката се разиграва преди около два месеца. Мъжът бил нощна смяна, когато за зареждане спряла кола с пернишка регистрация. В нея Димитров видял младежа с цигара в ръка.

„Направих му няколко пъти забележка да я изгаси, но нямаше никаква реакция. В следващия момент прецених, че нещо трябва да се направи. Вариантът беше да продължа да му се моля или да я изгася. На два метра от мен имаше пожарогасител, взех го и я изгасих", разказа Димитров.

„Последва напрежение, имаше заплахи, че ще ме пребият като ми свърши смяната. Шофьорът на автомобила не беше много доволен, защото съдържанието на пожарогасителя попадна и вътре в колата. Въпреки това другите младежи в автомобила не скочиха да го защитят", каза още мъжът.

Христо Димитров призна, че не знае нищо за момчето, което е напръскал. От медиите сега научил името му и че е на 25 години. „Жалко е, че на тази възраст не знае къде се пуши", коментира той.

За постъпката си Димитров е награден с грамота и подарък от ръководството на бензиностанцията. Според компанията реакцията му е била правилна, въпреки че е можело проблемът да бъде решен и по друг начин. Преценявайки риска обаче, по-добре, че се е случило именно така.

„Реакцията ми беше спонтанна. Не съм направил нещо гениално. Дано след този случай отзвукът да не е само смях и забава, а да се извадят изводи от една подобна ситуация", каза Христо Димитров.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Иван
05 Oct, 2017 | 21:15

евала


  И З Б Р А Н О
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително