Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
България 49-та по конкурентоспособност в света
27 Септември 2017
Швейцария е най-конкуретноспособната икономика в света, сочи доклад на базирания в Женева Световен икономически форум
България се придвижва с едно място напред и вече е на 49-та позиция в Доклада за глобалната конкурентоспособност на Световния икономически форум. В световен мащаб най-конкурентоспособна остава Швейцария, следвана от САЩ, които се придвижват с едно място напред, и Сингапур, сочи още докладът.

Швейцария е най-конкуретноспособната икономика в света, сочи доклад на базирания в Женева Световен икономически форум. Страната бе временно детронирана от лидерското място от САЩ през 2008 г., но върна позициите си, пише БНТ.

Класацията на страните е на базата на 12 показателя, сред които състоянието на институциите, инфраструктурата, образованието и здравеопазването, както и макроикономическата среда.

Все пак Швейцария, която оглавява класацията от десетилетие насам, има своите проблеми и те са свързани със застаряващото население, което може да затвори вратата за чужденците, ако гласува за това на планиран референдум.

Останалите държави, начело в класацията на Световния икономически форум са Съединените щати - на втора позиция, Сингапур - трети, Хонгконг се изкачва с три места до шесто място.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.