Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Лудогорец изпусна Истанбул Башакшехир
15 Септември 2017
Разградчани завършиха 0:0 при визитата си на турския отбор
Родният първенец Лудогорец започна с равенство участието си в груповата фаза на втория по сила европейски клубен турнир – Лига Европа. Разградчани завършиха 0:0 при визитата си на турския Истанбул Башакшехир в първия си мач от Група C, игран на стадион „Фатих Терим“ пред близо 7000 зрители. Въпреки че бе без някои от основните си футболисти като Марселиньо и Върджил Мисиджан, тимът на Димитър Димитров-Херо показа характер и заслужено се добра до точката. Иначе срещата започна със сериозен домакински натиск, който обаче постепенно бе притъпен от българския шампион. Разградчани отговориха с няколко опасни удара на започналия изненадващо като титуляр Жоао Пауло, заел мястото на Клаудиу Кешеру на върха на атаката. В крайна сметка след равностойни 45 минути отборите се прибраха на почивката при нулево равенство.

След паузата на терена бе далеч по-интересно като още в началото на втората част, в рамките на само минута, двата тима пропиляха по една отлична възможност да открият резултата. Първо в 48-ата минута Емануел Адебайор пусна хитър пас с пета в наказателното поле към Емре, който от метър разстояние опита да преодолее Хорхе Броун. Аржентинският страж на Лудогорец обаче се намеси отлично и отрази удара му. От своя страна разградчани успяха да организират бърза контра, при която Джоди Лукоки и Жоао Пауло се оказаха срещу един бранител на турския тим. Лукоки майсторски изведе бразилеца очи в очи с Волкан Бабаджан, но бившият нападател на Ботев Пловдив стреля изключително неточно, пропилявайки златна възможност за своя тим. В 60-ата минута домакините получиха огромен подарък от Хорхе Броун, който сбърка подаване в опасна близост до вратата. Топката попадна в дебнещия Мосоро, но за радост на „орлите“ стражът бързо поправи своята грешка и спаси. Натискът на турския тим продължи и малко по-късно Броун отново трябваше да се намесва – този път след далечен удар на Един Висча.

До края на срещата българският тим удържа на натиска на своя съперник и запази равенството, спечелвайки ценна точка като гост. В другия мач от тази група португалският Брага постигна изненадваща победа при визитата си на Хофенхайм с 1:2. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.