Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Лига Европа: Ботев гази, Левски отпада
21 Юли 2017
„Канарчетата” се класираха за третия квалификационен кръг след категорична победа с 4:0 над Бейтар Йерусалим
Отборът на Ботев Пловдив продължава със страхотното си представяне в турнира Лига Европа. „Канарчетата” се класираха за третия квалификационен кръг след категорична победа с 4:0 над Бейтар Йерусалим. След равенството 1:1 в първия мач в Израел, днес на стадион „Лазур” в Бургас, играчите на Николай Киров тотално надиграха своя съперник и напълно заслужено продължават в следващата фаза. Пламен Димов даде преднина на „жълто-черните” още в 10-ата минута, засичайки с глава центриране от корнер на Тодор Неделев. Малко по-късно пловдивчани можеха да удвоят, но Фернандо Виана пропусна от чиста позиция. Все пак в 32-ата минута бразилският нападател се реабилитира за пропуска си, реализирайки за 2:0 с красив удар от въздуха. 

Само две минути след началото на втората част „канарчетата” тотално сломиха съпротивата на своя съперник с трети гол. Той бе дело на капитана на тима Лъчезар Балтанов, който се възползва от грешка на стража на гостите и на празна врата вкара за 3:0 в полза на Ботев. Израелският тим завърши срещата в намален състав, след като в 75-ата минута червен картон получи Марсел Хейстер. Иначе крайното 4:0 в полза на пловдивчани оформи резервата Фелипе Бризола в 90-ата минута след асистенция на Омар Косоко. В следващата фаза съперник на Ботев ще е португалският Маритимо.

Левски приключи тазгодишното си участие в европейските клубни турнири след ново поражение от Хайдук. “Сините” отстъпиха с 1:2 в реванша от втория квалификационен кръг на Лига Европа и така с общ резултат 1:3 напуснаха надпреварата. Двубоят, който бе под номер 200 за Левски в евротурнирите се игра пред празните трибуни на “Виваком Арена Георги Аспарухов”, заради наказание на столичния тим. Въпреки това играчите на Николай Митов получиха мощна подкрепа от своите фенове, които изгледаха срещата на видео стена пред сектор А. Резервата Серджи Буш даде преднина на домакините в 69-ата минута засичайки с глава центриране отдясно на Цветкович. Хърватският тим обаче стигна до пълен обрат в рамките на само 5 минути, между 81-ата и 86-ата, след попадения съответно на Франк Охандза и Анте Ерцег. Така, подобно на миналата година, “сините” приключиха участието си в турнира отново във втория кръг. От своя страна Хайдук продължава в следващата фаза, където ще срещне датския Брьондби. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Ботев
21 Jul, 2017 | 21:45

Аййй, канарииии


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.