Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Извадиха 27 лещи от очите на жена
16 Юли 2017
В очите на жената имало 27 лещи, а тя дори не е знаела за тях
Офталмолог откри в очите на британска пенсионерка 27 лещи, които била забравила да махне. За това съобщава изданието на асоциацията на оптометристите във Великобритания Optometry Today. Жената отишла на лекар, за да премахне катаракта. По време на прегледа офталмологът забелязал синкава пелена на очната ябълка. Установило се , че в очите на жената има 27 лещи, а тя дори не е знаела за тях. 

По време на първия преглед лекарят отстранил 17 лещи, а при втория - от останалите десет. 67-годишната пациентка по-късно казала, че в последните години изпитвала сърбеж в очите. Според публикацията, тя носела лещи за еднократна употреба в течение на 35 години. 

Офталмолозите, които трябвало да отстранят катаракта на жената, признали, че в практиката си никога не са виждали нещо подобно. Операцията трябвало да бъде отложена. Две седмици след изваждането на лещите от очите, пациентът се чувствал много по-добре. /БГНЕС


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Яко
21 Jul, 2017 | 20:03

Якооо


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.