Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Повдигнаха нови обвинения на главния архитект на Асеновград
26 Май 2017
Едното обвинение е за това, че Атанасов е наредил строителство на сграда в охранителна зона на групов паметник на културата, а другото за търговия с влияние
Прокуратурата повдигна нови две обвинения на главния архитект на Асеновград Константин Атанасов. Това съобщи на брифинг окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов, предаде „Фокус".

Едното обвинение е за това, че Атанасов е наредил строителство на сграда в охранителна зона на групов паметник на културата с пълното съзнание, че същото е незаконосъобразно, за което има и променен устройствен план през 2012 година. За да бъде променен той, е необходимо съгласуване с Министерството на културата, което не е направено.

Другото обвинение е повдигнато на главния архитект на Асеновград за търговия с влияние по друг случай, като е поискал пари посредством изнудване.

Константин Атанасов бе привлечен като обвиняем преди седмица за искане на подкуп и изнудване. Според магистратите, през ноември 2016 година той е поискал, а след месец е получил 8 000 лева от управител на клон на Акционерно дружество в Асеновград, за да съгласува идеен инвестиционен проект.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.