Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Румен Радев се срещна с папа Франциск
26 Май 2017
Светият отец ще приеме и делегация от България, която включва - Десислава Генчева, тримата министри -Екатерина Захариева, Красимир Красимир и Боил Банов, както и директорът на Националната библиотека
Българският президент Румен Радев се срещна на четири очи с папа Франциск, съобщава КРОСС. Папата отправи послание за здраве и благоденствие към българския народ, коментира Румен Радев.

"Първо да предам пожеланията на папа Франциск към целия български народ за здраве и благоденствие. Визитите тук са много важни. Това е признание за приноса на българския народ към европейската цивилизация като хранител и разпространител и продължител на делото на светите братя Кирил и Методий. Папата изрази своята абсолютна увереност, че тази традиция е необходима и тя ще продължава. Споделихме нашите тревоги, общи, за многобройните проблеми на нашето съвремие, за изострянето на конфликтите, за хуманитарните кризи, за трафика на хора, особено на деца, за отношението на папата към младите, за тяхното приобщаване към християнските ценности, за ролята на християнските ценности, за укрепването на света".

Припомняме, че Светият отец ще приеме и делегация от България, която включва - Десислава Генчева, тримата министри -Екатерина Захариева, Красимир Красимир и Боил Банов, както и директорът на Националната библиотека - доц. Красимира Александрова, и ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков.

Президентът носи на папата икона на Св.Св. Кирил и Методий, специално изографисана за повода, мускалче с розово масло и теологическа книга.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.