Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Президентът: Буквите, езикът, културата са наш общ дом
24 Май 2017
Това заяви в приветственото си слово президентът Румен Радев, който за първи път е домакин на приема по случай 24 май
Буквите, езикът, културата са наш общ дом, а вие, поканените тук тази вечер, сте сред най-значимите и най-заслужили строители на този дом. Това заяви в приветственото си слово президентът Румен Радев, който за първи път е домакин на приема по случай 24 май - денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. “Вие го проектирате, изграждате, стенописвате, озвучавате. Вие го правите да бъде жив и го населявате с дух. Този дом е изграден от букви и звуци. За да не рухне, всеки препинателен знак и всяка нота имат своето значение. Затова нека го пазим и обогатяваме”, заяви още Радев. 

Президентът благодари на хората на просветата и духа. “Вие сте призвани да бъдете будителите на българския народ. Да съхраните една вековна култура и да обогатите с труда и таланта си. Поклон пред вашите усилия”, допълни още Радев. На приема на президента присъстваха представители на дипломатическите мисии у нас, както и много политици, дипломати, представители на артистичните среди - художници, журналисти, писатели, музиканти, благодетели на българската писменост и култура. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.