Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ботев Пловдив вдигна Купата на България
24 Май 2017
"Канарчетата" победиха Лудогорец с 2:1 във финала на турнира на Националния стадион „Васил Левски“
Отборът на Ботев Пловдив спечели Купата на България за трети път в историята си, след като победи Лудогорец с 2:1 във финала на турнира на Националния стадион „Васил Левски“. „Канарчетата“ се представиха страхотно в решаващия мач за трофея, надиграха своя съперник и заслужено стигнаха до големия успех. 

От самото начало възпитаниците на Николай Киров бяха по-активни и започнаха да създават опасности пред Ренато, докато „орлите“ не бяха на обичайното си ниво и трудно стигаха до противниковата врата. Надмощието на пловдивчани даде резултат в 44-та минута, когато след бърза контраатака, Лъчезар Балтанов намери Омар Косоко в наказателното поле на Лудогорец и нападателят на Ботев прати топката във вратата с прецизен изстрел с левия крак. 

Пловдивчани нанесоха втория и решаващ удар в мач седем минути след началото на втората част, когато Косоко центрира точно към наказателното поле и Антонио Вутов покачи на 2:0 от близко разстояние. Наставникът на шампионите Георги Дерменджиев опита да реагира и вкара в игра Клаудиу Кешерю и Жуниор Кишада, като това даде резултат в 80-та минута, когато румънският нападател се разписа с акробатично изпълнение 10-на метра. 

До края на двубоя „зелените“ пропуснаха няколко добри възможности да пратят мача в продължения, като и Чворович се отличи с добри намеси. В крайна сметка Ботев спечели срещата с 2:1 и по този начин спечели Купата на България, като това е трети подобен успех за „канарчетата“ в историята им. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Ботев
26 May, 2017 | 20:00

Ай, канарииииииииииииииии!!!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.