Факти, Анализи, Коментари
   19 Юни 2018
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Инцидент в "Стомана Индъстри" в Перник
19 Май 2017
Двама души пострадаха тежко при инцидента в стоманодобивния цех
Досъдебно производство за причиняване на тежка телесна повреда по непредпазливост е образувано във връзка с инцидента в "Стомана Индъстри" в Перник. Това информира на брифинг говорителят на Главния прокурор Румяна Арнаудова, съобщава КРОСС.

Припомняме двама души пострадаха тежко при инцидент в стоманодобивния цех. Единият от работниците е със 75% изгаряния по тялото. Той продължава да е в трайно тежко състояние, с опасност за живота. Другият пострадал също е настанен в "Пирогов" с 25% изгаряния.

Досъдебното производство е образувано от Окръжна прокуратура Перник за немарливост при спазване на правилата за безопасност.

Арнаудова заяви, че на 18-ти май около 20.00 часа следователи са извършили оглед на мястото на инцидента. Иззели са веществени доказателства - остатъци от дрехите на обгорелите мъже, както и части от машината, която се е взривила.

Предполага се, че взривът е резултат от попадане на вода в метала.

Предстои втори оглед в присъствието на вещи лица и назначаване на техническа експертиза. От предприятието са изискани трудовите досиета на работниците, както и книгите за инструктаж и безопасност при работа.

"На този етап разследването не може да каже кой е виновен", посочи Арнаудова.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  П Р Е Д С Т А В Я М Е  В И
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително