Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ювентус достигна до финала в ШЛ
10 Май 2017
В реванша торинци се наложиха отново над Монако с 2:1
Отборът на Ювентус е първият финалист в тазгодишното издание на Шампионската лига. “Бианконерите” си осигуриха място в спора за трофея на 3 юни в Кардиф, след като днес записаха нова победа над Монако. В реванша торинци се наложиха с 2:1 на своя “Ювентус Стейдиъм” и така с общ резултат 4:1 елиминираха френския тим.

Подобно на първия двубой и този днес започна с натиск за монегаските, които обаче отново не успяха да пробият Джанлуиджи Буфон. Постепенно домакините взеха инициативата и на свой ред създадоха няколко добри положения за гол. Първото от тях се откри пред Гонсало Игуаин в 22-ата минута, но ударът на аржентинеца бе отразен от бранител на Монако. В следващите минути натискът на Юве се засили и логично в 33-ата минута резултатът бе открит. Намиращият се в страхотна форма Дани Алвес центрира отдясно в наказателното поле, където Марио Манджукич стреля с глава. Първоначално Субашич отрази удара на нападателя, но за негово съжаление топката отново се върна в Манджукич, който от метър с мощен шут вкара за 1:0. Минута преди края на първата част торинци решиха всичко с втори гол, който този път бе дело на Алвес. Бразилският футболист ознаменува страхотната си игра с атрактивно попадение, засичайки топката от воле и с изстрел от близо 20 метра не остави шансове на стража на Монако.

лед почивката, предвид резултата, и двата тима очаквано намалиха оборотите, което се отрази и на качеството на играта. Все пак в 69-ата минута френският тим стигна до почетно попадение, дело на младата звезда Килиан Мбапе, който се разписа след асистенция на Жоао Моутиньо. По този начин, освен че оформи крайното 2:1,18-годишният нападател сложи край и на впечатляващата серия на съперника от 690 минути игра без допуснат гол в турнира.

След днешния си успех Ювентус се класира за девети път в своята история до финала в най-престижения клубен турнир. “Бианконерите” имат на сметката си 2 титли (1985, 1996), както и 6 загубени финала (1973, 1983, 1997, 1998, 2003, 2015), като са рекордьори по този показател. За последно торинският гранд игра на финал през 2015, където обаче загуби с 1:3 от състава на Барселона.

Във финала тимът на Масимилиано Алегри ще спори с победителя от полуфиналния сблъсък между Реал Мадрид и Атлетико. След първия двубой Кралския клуб, който е и настоящият носител на трофея, има солиден аванс от 3:0. Реваншът е днес на “Висенте Калдерон”. /БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.