Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Най-луксозното пътуване с влак
8 Май 2017
Сумата за екстравагантното пътешествие не е малка, но желаещи не липсват – всички билети за пътуването до март 2018 г. са разпродадени
Готвачи със звезди на „Мишлен“, кипарисови вани и уютни спални със собствена камина – това са само малко от екстрите, които предлага най-луксозното пътуване в света. Достойни за петзвезден хотел, всички тези удобства всъщност се намират на борда на японския влак „Шики-Шима“.

Пътниците, готови да се разделят с до 950 000 йени (8500 долара) на човек, могат да се насладят на луксозни купета, в които да прекарат четири дни и три нощи по време на пътуването от Токио до северния остров Хокайдо и обратно. Всяка една от стаите върви с голям панорамен прозорец, през който пътниците да могат да се насладят на японската провинция.

След вечеря те могат да се съберат за питие около пиано, разположено в една от общите части на влака, който разполага с десет вагона, или да се отдадат на уединение край камината, която всъщност е само оптичен трик, създаден от пара и разноцветни светлини.

Първото пътешествие с луксозния влак започна в понеделник, а на борда му има 33 души, съобщава операторът на линията от компанията „East Japan Railway“. И макар сумата за екстравагантното пътешествие да не е малка, желаещи не липсват – всички билети за пътуването до март 2018 г. са разпродадени.

„Шики-Шима“ не е първият луксозен влак, който предлага пътешествие из Япония. През 2013 г. компанията „Kyushu Railway“ откри своя луксозен влак „Седем звезди“, който предлага на пътниците пиано, бар, скъпа храна и луксозни купета. /БГНЕС


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.