Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Полуфинал за купата на България: Верея - Ботев 0:1
19 Април 2017
Голът бе от дузпа в последната секунда, която реализира Тодор Неделев
Ботев (Пловдив) победи с 1:0 като гост Верея в първия мач от полуфиналите в турнира за Купата на България. С гол от дузпа в последната секунда Тодор Неделев даде така важния аванс на "жълто-черните" преди реванша в Пловдив следващата седмица, съобщават от сайта на канарчетата.

Двубоят на "Трейс Арена" бе повече тактически и чисти положения пред двете врати липсваха. През първото полувреме Верея застраши на няколко пъти Георги Георгиев при статични положения, но стражът на "канарчетата" бе стабилен под рамката и не допусна критични ситуации. Фернандо Виана стеля покрай вратата при най-сериозната опасност за пловдивчани.

След почивката Ботев бе по-активния отбор. В заключителните минути възпитаниците на Николай Киров се настаниха трайно в половината на противника и усилията им бяха възнаградени в самия край. Влезлите на терена през втората част Антонио Вутов и Омар Косоко изработиха дузпата, която Тодор Неделев превърна в гол. 

В последната минута на даденото от рефера 4-минутно продължение Вутов намери Косоко в пас по въздуха в наказателното поле, французинът овладя на гърди и бе съборен. Неделев стреля прецизно от бялата точка в долния десен ъгъл и хвърли в дива радост над 1500 привърженици от Пловдив, осигурили на своите любимци атмосфера като на домакински мач.

Така Ботев влиза в реванша на 26 април с преднина от един чист гол и в добра позиция за атака на 12-ия си финал в турнира.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.