Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Трети директор на "Напоителни системи" с обвинение
3 Април 2017
Димитър Иванов е разследван за неизгодни сделки на обща стойност от близо 3 милиона лева
В рамките на по-малко от седмица специализираното звено "Антикорупция" повдигна обвинение на трети бивш директор на "Напоителни системи". Това е Димитър Иванов, ръководил дружеството през периода 2013-2014 година, за неизгодни сделки на обща стойност от близо 3 милиона лева.  

Иванов се разследва и за длъжностно присвояване на мобилен телефон и два преносими компютъра – за малко над 6000 лева. Телефонът, на стойност 1000 лева, с негово разрешение, бил закупен от председателя на Съвета на директорите на "Напоителни системи" за 85, а компютрите – Иванов бракувал, като единият взел за себе си, а другият предоставил на служител на дружеството.

Що се отнася до неизгодните сделки, те са за сключени 4 договори за правни услуги и консултантски договори, без да е имало необходимост от тях. 

Димитър Иванов е с мярка за неотклонение "Подписка", както и първите двама обвиняеми – Ивайло Първанов и Стайко Ганчев, чиито дела специализираното звено за антикорупция звено обяви в петък. Разследванията срещу тях са за безстопанственост и за сключване на неизгодни договори.


последни в Aгро:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.