Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Буфон записа мач №1000 в своята професионална кариера
25 Март 2017
Това се случи на световната квакификация между Италия и Албания
Националният отбор на Италия победи с 2:0 състава на Албания в среща от група G от световните квалификации за Мондиал 2018. Освен с победата на Скуадра Адзура, двубоят на „Стадио Ренцо Барбера” в Палермо ще се запомни и историческото постижение на легендарния страж на домакините Джанлуиджи Буфон, който записа мач №1000 в своята кариера.

Даниеле Де Роси даде преднина на италианците още в 12-ата минута след точно изпълнение на 11-метров наказателен удар, отсъден за нарушение срещу Андрея Белоти. В 71-ата минута нападателят на Лацио Чиро Имобиле подпечата успеха за Скуадрата, засичайки с глава прецизно центриране отдясно на Давиде Запакоста.

В друг мач от тази група Испания постигна категорична победа с 4:1 като домакин на Израел. Давид Силва (13’) и Витоло (45’) дадоха солиден аванс за Ла Фурия още преди почивката. Диего Коста направи 3:0 в 51-ата минута, а в 76-ата Лиор Рафаелов върна едно попадение за гостите. Крайното 4:1 за испанците оформи Иско две минути преди края.

Така в класирането на група G Испания и Италия са лидери с по 13 точки, следвани от Израел на третото място с 9 пункта. Четвърти е съставът на на Албания с 6 точки, а пети са играчите на Македония с 3 точки, след като вчера постигнаха категоричен успех с 3:0 при гостуването си на аутсайдера в групата Лихтенщайн./БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.