Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Земеделски протести в страната
22 Март 2017
Пред Министерството на земеделието ще се съберат животновъди от няколко браншови организации, а в Южна България тютюнопроизводители заплашват да блокират гранични пунктове
Земеделски протести се очакват днес в различни точки на страната. Пред Министерството на земеделието ще се съберат животновъди от няколко браншови организации, а в Южна България тютюнопроизводители заплашват да блокират гранични пунктове по българо-гръцката граница, съобщава БНР.
Чиновниците ни дават знак, че животновъдството не е приоритет за тях, казва Бойко Синапов и обявява причините за протеста: Забавени са субсидиите, без никакво обяснение, защо са забавени субсидиите в сектор "Животновъдство". И тази заповед, която незнайно защо и как г-н Бозуков реши, че трябва да спре две жизненоважни мерки, които са важни за сектор "Животновъдство".

Фермерите не приемат обяснението, че пари няма, защото "гъските са изяли субсидиите", заявява Румен Стоянов: Ако беше обратно, примерно, ние да не си изпълним ангажиментите, ние как щяхме да ги връщаме в троен размер, как щяха да ни вземат всичко, което имаме, даже и кожите от гърба. 

Тютюнопроизводителите също смятат, че начинът, по който се разпределят парите за тютюн е дискриминационен, казва Иван Сабахлъхов: Министерството на земеделието не се съобразява с решението на ВАС за разпределение на едни средства, които ги раздават като лични, а не като обществени, като държавни.

И двете групи протестиращи предупреждават, че недоволството им може да прерасне в гражданско неподчинение. 


последни в Aгро:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.