Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Дунав изпусна Лудогорец в Разград
18 Март 2017
Мачът завърши 2:2. В Останалите срещи Локомотив (Пд) - ЦСКА София 1:1 и Верея - Пирин 2:0
Дунав - Лудогорец 2:2
Отборът на "Дунав" поднесе изненадата в 25-ия кръг на Първа професионална футболна лига, след като измъкна точка при гостуването си на "Лудогорец" в Разград. Двубоят премина през редица обрати и завърши 2:2. Това е второ реми за шампионите у дома за сезона след 1:1 с Черно море в края на миналата година.

"Лудогорец" води убедително в класирането с 16 точки пред втория "Левски", а "Дунав" се изравни на петото място с тима на "Черно море", който утре гостува на Нефтохимик. 

Мачът започна с натиск на домакините и още в първите минути Клаудиу Кешерю пропусна на два пъти да вкара топката в мрежата.
Логично в 14-а минута "Лудогорец" поведе с гол на Хосе Паломино, който реализира с глава отблизо първия си гол в Първа лига.
Разградчани владееха инициативата и в 24-а минута Натанаел направи нов пропуск пред вратата на "Дунав". Малко по-късно и Кафу стреля с глава покрай вратата на гостите.

Против хода на играта "Дунав" изравни в добавеното време на първото полувреме. Грешка в защитата на "Лудогорец" позволи на Бранимир Костадинов да стреля и той не сгреши - 1:1. След почивката Кафу излезе на стрелкова позиция, но вратарят на "Дунав" спаси.

В 66-а минута "Дунав" направи пълен обрат, като шокиращо за всички поведе с гол на Бирсент Карагарен, който с летящ плонж и удар с глава не остави шансове на вратаря Владислав Стоянов.

Само три минути по-късно Клаудиу Кешерю стреля от малък ъгъл в ръцете на вратаря Станислав Антонов, който обаче изпусна топката в мрежата си и "Лудогорец" изравни - 2:2. 

Отборът на "Дунав" можеше да вземе и трите точки, но Васил Шопов направи фрапантен пропуск в 73-а минута. Грешка в защитата на "Лудогорец" позволи на Васил Шопов да излезе сам срещу вратаря. Шопов преодоля Владислав Стоянов, но ударът му към опразнената врата бе париран от Игор Пластун.

Локомотив (Пд) - ЦСКА София 1:1
Отборите на "Локомотив" (Пд)  и ЦСКА София завършиха 1:1 в мач от 25-ия кръг на Първа професионална футболна лига. Срещата в Пловдив изгледаха селекционерът на националния отбор на България Петър Хубчев и почетният президент на "черно-белите" Христо Бонев-Зума, който беше в компанията на друга клубна легенда Георги Василев-Гочо.

Във втората минута Кирил Досподов от гостите центрира, Кевин Кубемба стряла с глава, но Ясеин Ел Харуби хвана топката.
В 12-ата минута Димитър Везалов върна топката на Ел Харуби, който се забави да я изчисти и Кевин Кубемба се приближи опасно към него. Все пак вратаря на домакините успя да изрита топката напред. 

При ответната атака в 13-ата минута домакините поведоха. Веселин Марчев увлече трима противникови играчи, подаде на Дани Кики, който със силен удар от 20 метра се разписа за 1:0. Четири минути по-късни Рубен Пинто стреля, Ел Харуби се подхлъзна в момента когато хващаше коженото кълбо, но успя да го улови. В 28-ата минута Димитър Велковски стреля от фаул, но не застраши Георги Китанов. В края на полувремето армейците организираха опасни атаки. В 42-ата минута Павел Виданов сбърка, Кирил Десподов овладя топката, подаде на Руи Педро, който от удобна позиция прати топката в аут. Две минути по-късно Кевин Кубемба намери Стойчо Атанасов, но изстрелът му бе неточен. 

Второто полувреме започна с двуостра игра. В 47-ата минута Кирил Десподов излезе на удобна позиция, но пропусна. Три минути по-късно съотборникът му Стойчо Атанасов изби топката от краката на излезлия на чиста позиция Дани Кики. Руи Пинто пропусна да изравни в 57-ата минута, когато стреля къв вратата, но Ел Харуби хвана топката. Усилията на "армейците" се увенчаха с успех в 80-ата минута. Тогава Кирил Десподов се възползва от грешка на Павел Виданов и изравни за 1:1. До края на мача и двата отбора не създадоха голови положения и си поделиха по една точка.

Верея - Пирин 2:0
Футболистите на "Верея" победиха състава на "Пирин" с 2:0 в среща от 25-ия кръг на Първа професионална лига. Попаденията за старозагорци отбелязаха Валери Домовчийски в 36-ата минута и Педро Еуженио в 74-ата минута. 

"Пирин" започна уверено срещата и можеше да отбележи първия гол още в 6-ата минута. Иван Бандаловски върна към вратаря Пламен Колев, а той без малко щеше да си вкара автогол, но успя да избие в корнер. След неговото изпълнение Румен Сандев получи отличен шанс, който пропиля. "Верея" отговори с добра атака започната от Педро Еуженио, който намери Валери Домовчийски в чиста позиция, но Благой Макенджиев спаси. Все пак в 36-ата минута Домовчийски вкара първия гол след добра работа на Иван Бандаловски и Педро Еуженио. Юношата на "Левски" бе оставен непокрит и от няколко метра прати топката в мрежата на "Пирин". През второто полувреме домакините от "Верея" тотално надиграха своя съперник. След пропуски Еуженио и Керкар се стигна до втори гол. В 74-ата минута Педро Еуженио простреля Макенджиев от близко разстояние. В заключителните минути и двата отбора не направиха нищо, за да променят резултата.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.