Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
NIIA издава дебютен албум
4 Март 2017
В края на 2016 NIIA представи парчето "Last Night In Los Feliz", което се въртя много по KCRW
С представянето на новата си песен “Hurt You First” и видеото към нея, джаз вокалистката и пианистка NIIA с въодушевление сподели, че е подписала с Atlantic Records, както и че ще издаде дебютния си албум. Записът е продуциран от дългогодишния й сътрудник – номинирания за Grammy продуцент Robin Hannibal (Rhye, Quadron, Kendrick Lamar, Chairlift, THE INTERNET). В албума можем да чуем гладките вокали на NIIA и богатата оркестрация на Braun, класическа продукция с модерни електронни елементи, почит към класическия джаз, блус и поп, чиито влияния са вплетени в записа.

След хвалбите от Pitchfork, Fader, Vogue, Vanity Fair, NPR, Interview Magazines, T Magazine, Nylon и други след издаването на ЕР-то си “Generation Blue” през 2014, и пускането на парчето “Body”, NIIA се посвещава на създаването и записването на историята на младо момиче, което се мести в Ел Ей, където се влюбва – за успехите и паденията, страстта, въпросителните, увереността и себелюбието – всичко това, докато се опитва да намери стиловото си направление. Музиката й може да бъде описана като модерен ноар - топла, позната, честна, секси и чувствена, с феминистичен привкус, които правят NIIA художник, към чийто възгледи жени (и мъже) от всички възрасти могат да се припознаят.

В края на 2016 NIIA представи парчето "Last Night In Los Feliz", което се въртя много по KCRW, а след това Kylie Jenner сподели видео с песента, което има над 6,5 милиона преглеждания и донесе на песента почти милион преслушвания в дигиталните стрийминг платформи. Сега NIIA представя новата си песен "Hurt You First", която направи премиерата си в края на изминалата седмица в Morning Becomes Eclectic по KCRW, и видеото, режисирано от Саша Самсонова.

Дебютният албум на NIIA ще излезе на 5 май, петък, през Atlantic Records, и ще бъде достъпен в целия свят чрез дигиталните стрийминг платформи и избрани търговски обекти. У нас, той ще е на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International. Повече детайли за албума и информация за концерти ще бъдат обявени скоро. 


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.