Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Манчестър Юнайтед“ спечели за 5-и път купата на Лигата
27 Февруари 2017
На финала на "Уембли" 20-кратните шампиони на Англия победиха изключително драматично с 3:2 „Саутхемптън“
„Манчестър Юнайтед“ спечели за пети път в историята си купата на Лигата в Англия. На финала на "Уембли" 20-кратните шампиони на Англия победиха изключително драматично с 3:2 „Саутхемптън“, а с два гола се отличи Златан Ибрахимович.

"Червените дяволи" поведоха в резултата в 19-ата минута с прецизно изпълнение на пряк свободен удар от страна на шведския нападател Ибрахимович. Това се случи броени минути след неправилно отменен гол на Маноло Габиадини.

В 39-ата минута Джеси Лингард се разписа за 2:0 с техничен шут от наказателното поле след продължителна атака и пас на Маркос Рохо.

В последните секунди на първата част Габиадини върна едно попадение за "светците", засичайки центриране на Джеймс Уорд-Праус.

В 48-ата минута „Саутхемптън“ достигна до второто си попадение чрез Маноло Габиадини, разписал се майсторски след разбъркване в наказателното поле на „Юнайтед“.

Веднага след това "светците" бяха по-активни, но в 63-ата минута гредата помогна на Давид де Хеа да не допусне трето попадение във вратата си след удар с глава на Ориол Ромеу.

В последния четвърт час от двубоя на "Уембли" Юнайтед заигра по-активно и достигна до трето решително попадение във вратата на Фрейзър Форстър. В 87-ата минута Андер Ерера центрира отдясно и Ибрахимович, който беше оставен напълно непокрит в наказателното поле, с глава отблизо се разписа за крайното 3:2.

Това е втори трофей за Жозе Моуриньо начело на „Манчестър Юнайтед“, след като през миналия август спечели и "Къмюнити Шийлд". Португалецът триумфира за общо четвърти път в кариерата си с купата на Лигата в Англия.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.