Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Левски пак "стъпи" накриво, ЦСКА с победа, Локо Пд направи равен с Нефтохимик
26 Февруари 2017
Сините" са все още втори в класиранет, но само с три точки преднина срещу следващия си съперник ЦСКА-София
"Левски" и "Локомотив" /Горна Оряховица/ завършиха наравно 1:1 на стадион "Георги Аспарухов" в мач от 21-ия кръг на Първа професионална лига, съобщава БНР. "Сините" са втори в класирането с три точки преднина срещу следващия си съперник ЦСКА-София, докато "Локомотив" измести "Нефтохимик" от 12-а позиция в шампионата.
        
Двата отбора си размениха по едно положение през първото полувреме. За "Левски" пропуск в 16-та минута направи Амаду Сукуна, който получи топката на чиста позиция от Франсис Нар, но не успя да вкара първия гол в мача. Само пет минути по-късно пък Боян Йоргачевич спаси опасен удар на Владислав Узунов, който не успя да уцели вратата при втория си опит.
        
"Левски" поведе в резултата само две минути след началото на второто полувреме, когато Антонио Аниете центрира в наказателното поле и Бабатунде Адениджи засече топката в мрежата на "Локомотив", след като се появи на терена на почивката при смяна със Сукуна. "Локомотив" обаче изравни в 58-та минута. Давид Яблонски отрази удар на съперник от голлинията на "сините", но при последвалото центриране бранителят на "Левски" беше надскочен от Рахави Кифуети, който изравни с глава.
        
Йоргачевич спаси "Левски" от неприятна загуба, след като в 81-та минута отби с класа два удара към вратата си. Първо резервата Софиан Муса стреля опасно, а след това Игор Джоман принуди сърбина да покаже рефлекс и да спаси точката за домакините.

ЦСКА-София се доближи на две точки от второто място в Първа професионална лига на България, след като победи с 1:0 "Берое" в Стара Загора. "Червените" са с актив от 41 точки и ще имат възможност да изпреварят "Левски" в близкия сблъсък между двата тима.  
        
ЦСКА-София беше далеч по-добрият отбор през първото полувреме и създаде всички положения за гол. Густаво Кулма пропусна да се разпише с глава след слаб удар в петата минута, а 20 по-късно Луиш Фернандо Каранга стреля над напречната греда отново след центриране. Руи Педро пък стреля два пъти точно в рамките на пет минути в края на първото полувреме, но и двата удара бяха отразени от Душан Перниш.
        
Второто полувреме не започна по различен начин и ЦСКА-София отново доминираше, но този път стигаше по-трудно до положения пред вратата на Берое. Старозагорците пък направиха всичките си смени до 68-та минута и опитаха да изнесат играта в половината на гостите си. "Зелените" го направиха, но през следващите минути стигнаха само до няколко безуспешни центрирания в наказателното поле на ЦСКА-София.
        
"Червените" стигнаха два пъти до добри положения през второто полувреме, но и в двата случая бяха спрени заради нарушения на правилника. Първо Божидар Чорбаджийски вкара топката с ръка във вратата на "Берое", а след това Каранга я прокара покрай Перниш, но при положение на засада.
        
ЦСКА-София стигна до победата в 87-та минута, когато Кевин Меркадо подаде на Руи Педро в наказателното поле и португалецът се разписа за 1:0.


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.