Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Удар в корема на ученик в София предизвика смъртта му
25 Февруари 2017
В понеделник в 52-ро Основно училище в София, където е станал инцидентът, ще влязат психолози
Продължава разследването на случая със смъртта на 11-годишното момиче, ритнато в корема от свой съученик. В понеделник в 52-ро Основно училище в София, където е станал инцидентът, ще влязат психолози.

След приключването на съдебно-медицинската експертиза се очаква да стане ясна и точната причина за смъртта на 11-годишната ученичка. До късно през нощта в сградата на 6-то РПУ в София беше разпитван съученикът на починалото момиче, който я е ударил, както и почти всички деца от класа, станали свидетели на сбиването. Обяснения са дали директорът на училището и учителката, която е водила занятията. Началникът на Столичната полиция старши комисар Младен Маринов поясни:

11-годишно момче нанася удар на 11-годишно момиче в областта на корема, вследствие на което по-късно на момичето му прилошава, вика се „Бърза помощ“ правят се опити за оказване на първа медицинска помощ – не са успешни и детето е откарано в „Пирогов“. Незабавно са предприети действия за реанимиране на детето, но след  около час и половина почива в „Пирогов“. Има образувано следствено дело, продължават процесуално-следствени действия. Първо трябва, след извършване на аутопсията, да се установи причината за смъртта и вече оттам да се изясни фактическата обстановка към момента.

Тепърва ще се изяснява дали линейката, извикана в училището, е закъсняла.

Началникът на Регионалното управление на образованието в София Ваня Кастрева каза пред "Хоризонт", че е разбрала за инцидента от директора на 52-ро училище. Кастрева каза:

Момиченце от 4-ти клас е получило последователни три припадъка в коридора на училището, ударило си е главата… Майката е била съвсем близко до училището, тя е чакала детето си – говорим за време, в което приключва целодневната организация на децата.

Пред "Хоризонт" директорът на 52-ро основно училище "Цанко Церковски" Данко Калапиш обясни, че и децата, и учителите са в шок от станалото:

В понеделник влиза мобилна група от кризисни психолози, които да подпомогнат децата и не само децата от класа, изобщо децата от цялото училище, защото ние сме една малка общност в едно квартално училище. Опитвам се с деца и родители към момента да не комуникирам, но нещата са тежки. Стресирани, са. Получих много писания от деца в личния ми профил... Стресирани са и няма как да не са.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.