Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
RHYS представя сингъла си “Last Dance”
19 Февруари 2017
Какво ли щеше да стане, ако родителите на Rhys бяха останали в Щатите, вместо да се преместят в Швеция през 2008?
Писано е някои неща да се случат, и партньорството между новата поп сензация Rhys и невероятния текстописец Jоrgen Elofsson е точният пример за това. Ако само едно от многото събития, направили така че двамата да се озоват на едно и също място, не се беше случило, тази история щеше приключи преди да е започнала.
Какво ли щеше да стане, ако родителите на Rhys бяха останали в Щатите, вместо да се преместят в Швеция през 2008? Или ако Jorgen никога не се беше свързал с Paris Renita, госпъл изпълнителка, с която за пръв път работи през 1993? Или ако Rhys не беше преодоляла стеснителността си, която застрашавала най-специалното предложение в живота й, когато Renita иска да я запознае с Elofsson миналата година?
„Бях много нервна!”, спомня си Rhys за този ден. „Усещах, че може би това е най-важният ден в живота ми… и се оказах права.”
Много артисти са работили с Еlofsson, което ги е изстреляло към световна слава - Britney Spears и Westlife, както и Kelly Clarkson и певицата от Abba Agnetha Fаltskog, които се завръщат към живот след работата си с шведския хитов текстописец.
 „Изтощен съм от това, че през годините съм имал възможност да чуя толкова много артисти.”, сподели той. „Трябваше ми нещо, което да ме събуди. Когато чух Rhys, си казах „уау”. Тя е една от тези певици, които могат да вдъхнат живот в историите, които разказват. Това е доста рядко, защото в повечето пъти са нужни години, за да се развие гласът. Rhys е само на 19, и вече притежава това умение, което е невероятно. За някой като мен, това беше мечтан сценарий.”
Разбира се, да развиеш толкова млад талант, е рискована задача – особено в случая на Rhys, която не е писала досега. И въпреки това, първата им сесия заедно завършва успешно със създаването на “Swallow Your Pride” за един следобед.
С минимална продукция, която да подчертае изпълнения с дълбочина глас на Rhys, и хипнотизираща атмосфера “Swallow Your Pride” бе ясният избор, с който Rhys да бъде представена пред света. The Line of Best Fit определят песента като „зашеметяваща… едновременно успокояваща и меланхолична”, а Sveriges Radio я слагат в А-листата си, след като песента има над 1,3 милиона преслушвания в Spotify.
Младата певица все още чувства ситуацията като нереална: „Обичам песента, но тя е толкова спокойна, че не съм очаквала особена реакция, така че случилото се ме шокира тотално. Много е забавно, странно е и имам чувството, че гледам просто някакви цифри на екрана. Но нищо не се е променило, наистина. Аз още съм си аз.”
В контраст с интроспективния, емоционален дебют, следващата песен “Last Dance” променя посоката с много по-смелото си, непосредствено и решително звучене. Парчето е резултат от почти телепатичната връзка на дуото – желанието на Elofsson да напише чисто поп парче е енергизирано и модернизирано от гласа на Rhys.
„За мен песента е за последния ден от една връзка, когато двама души знаят, че отношенията им приключват.”, обяснява тя. „И двамата знаят как ще се чувстват след края, и искат последният им ден заедно да е перфектен.”
„Песента ти вдъхва решителност.”, добавя Elofsson. „Дал си всичко от себе си и няма какво повече да сториш. В този случай историята е любовна, но има толкова много други случаи в живота, когато се чувстваш по този начин.” 
Родена в Портланд, Орегон, Rhys се мести в Швеция още като дете, когато майка й решава, че иска да се върне в родината си. За младото момиче, това е предизвикателство – трябва да изостави приятелите си, да научи нов език, и да се приспособи към тийнейджърите там. Тя е голям фен на ерата в попа, когато звезди са Kelly Clarkson и Britney Spears – две от големите имена, свързани с бъдещия й ментор.
В един момент тя почти се отказва от страстта си към пеенето, но окуражаващите семейни приятели George Oldziey (филмов композитор и оркестратор за режисьора Robert Rodriguez) и Suzi Stern (джаз певица от Тексас) й помагат да възвърне ентусиазма си. В Швеция й помага Paris Renita, която насочва изпълнителката към Adele, Taylor Swift, Daughter, Rihanna, Beyoncé, Birdy и Lorde.
Освен че представя “Last Dance”, певицата се фокусира върху разрастването на сборника си от песни, преди да започне трескавия период на европейски промоции. Това ще е поредното развитие на историята й, в която съдбата й изглежда предопределена.


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.