Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Закриват цирк на 146 години
15 Януари 2017
Циркът, известен като "Най-великото шоу на земята", съществува от 146 години, но ще проведе последни представления през май
Една от най-известните циркови трупи в САЩ ще прекрати представленията си. Циркът, известен като "Най-великото шоу на земята", съществува от 146 години, но ще проведе последни представления през май, съобщава БНР. Той е управляван от "Ринглин брадърс" и "Барнъм и Бейли", които посочват, че слабите продажби на билети и високите разходи по поддръжката са довели до решението за затваряне. 

Активисти за защита на животните приветстваха новината, защото от десетилетия провеждат кампании срещу представленията с различни животински видове в цирка. ПЕТА посочи, че затварянето възвестява края на най-тъжното шоу на света за дивите животни. Организацията настоя останалите циркови трупи, които използват животни, да последват примера, защото той е знак за променящите се времена.

През май 2016 г., след дългогодишни правни спорове със защитници на правата на животните, циркът прекрати шоутата със слонове. Животните бяха изпратени в център за защита на слоновете в щата Флорида. 

Скот О'Донъл от Световния музей на цирковото изкуство обясни, че циркът завинаги ще остане част от американската история.

Циркът е невероятна част от американската култура. Нито една друга форма на забавление не е въздействала върху американската култура като цирка. В разцвета на цирка при пристигането му в някой град са затваряли училищата, работниците са били пускани от работа. Било е като национален празник, посочи Скот О'Донъл.

Цирковата трупа, включително животните в нея, участваха във филма от 1952 г. "Най-великото шоу на земята". Лентата спечели две награди "Оскар", включително тази за най-добър филм, припомня Би Би Си. 


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.