Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Открито е ново лекарство за лечение на "болестта на пушачите"
16 Декември 2016
Не е ясна причината за белодробната фиброза, няма и окончателно излекуване, а само забавяне на болестта, при която белият дроб изчезва
Белодробната фиброза, наричана още болест на пушачите, се характеризира със суха кашлица, задух и невъзможност човек да върши обичайните си дейности.

Болестта на белите дробове се диагностицира трудно, а лечението й досега е било в погрешна посока, това е мнението на проф. Коста Костов – началник на Белодробната клиника във ВМА.

Заболяването засяга пушачите между 40 и 80 години, като пикът е при 65-годишните, посочва професорът. Не е ясна причината за белодробната фиброза, няма и окончателно излекуване, а само забавяне на болестта, при която белият дроб изчезва.

Открито е ново лекарство, чийто начин на лечение не е само да се лекува възпалението: Това лекарство има съвсем нов патогенетичен механизъм, различен от този на използваните досега лекарства, удължава живота на болния и това удължаване протича с по-добро качество на живот, намалява обема на задуха, развитието на болестта се забавя, което означава увеличаване на преживяемостта.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.