Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
„Моят зелен град“ осинови гора
18 Ноември 2016
Тя се състои от 1 050 млади яворови дръвчета, разположени на територия от 3 дка
Тази есен ежегодната еко инициатива „Моят зелен град“ осинови своята първа гора, за която ще се грижи през следващите четири години. Тя се състои от 1 050 млади яворови дръвчета, разположени на територия от 3 дка, по пътя на “Алея на билките” в ПП „Витоша“. С осиновяването на гората, „Моят зелен град“ цели да продължи да допринася все повече за околната среда и за увеличаването и опазването на горския фонд на страната ни. 

„Моят зелен град“ се организира за девета поредна година, като в рамките на инициативата през 2016 г. бяха засадени общо 450 дървета - 350 от тях станаха част от втората гора на „Моят зелен град", която вече расте в местност „Офелиите“ в ПП „Витоша“, а още 100 дървета намериха своя дом във Враца, Пловдив, Смолян, Стара Загора и Търговище. Така, след като през 2015 г. първата гора, засадена в рамките на инициативата стана факт в Банкя, през 2016 г. горите, за чието отглеждане еко-кампанията ще се грижи стават три. 

Тази година, през месеците септември и октомври, над 1 800 служители от Системата на Кока-Кола в България и доброволци от 16 български града организираха активности по залесяване,почистване, реновиране и облагородяване на местно ниво под мотото „Бъди зелен, не само за ден“.

Основни партньори на тазгодишната екокампания са Дирекцията на Природен парк „Витоша“ – организатор на десетки доброволчески акции на територията на парка и Югозападното държавно предприятие, благодарение на което, беше реализирано осиновяването на гората.„Югозападното държавно предприятие има традиции в провеждането на различни доброволчески инициативи на неправителствени организации и компании, които допринасят за една по-зелена България. Подкрепяме всяко начинание, свързано със залесяване и облагородяване на околната среда и искаме специално да благодарим на организаторите на тази прекрасна и полезна инициатива“, казаинж. Дамян Дамянов, директор на ЮЗДП. 
Повече за инициативата “Моят зелен град”.

Инициативата „Моят зелен град” стартира през 2008 г. и нейната основна цел е опазването на природата в големия град. Кампанията се организира от системата на Кока-Кола в България, в партньорство с Българското дружество за защита на птиците и ЕКОПАК България и популяризира грижата за околната среда като неизменна част от ежедневието на всеки отделен човек и на обществото като цяло. През годините в „Моят зелен град“ се включват редица неправителствени организации, партньори и хиляди доброволци.В резултат на техните дейности до момента са събрани разделно над 3 000чувала отпадъци, посадени са над 1 100 дървета и са построени и обновени над 400 пейки, детски съоръжения и кътове за отдих в цяла България.През 2015 г. става факт и първата гора в рамките на инициативата, а на 10 септември 2016 г. ПП „Витоша“ става дом на 350 дръвчета, засадени на 3 дка обезлесена, вследствие на щетите нанесени от корояд, площ. През 2016 г. е осиновена и първата гора на „Моят зелен град“ в ПП „Витоша“.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.