Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Clean Bandit представиха новия си сингъл “Rockabye”, с участието на Sean Paul и Anne-Marie [ВИДЕО]
22 Октомври 2016
“Rockabye” показва най-добрата страна на променящите музиката артисти от Clean Bandit
Носителите на Grammy Clean Bandit са горди да ни представят силното си ново парче “Rockabye”, в което участват звездата Sean Paul и изгряващата британска звезда Anne-Marie. “Rockabye” показва най-добрата страна на променящите музиката артисти от Clean Bandit. За пореден път, Jack Patterson, Grace Chatto и Luke Patterson ни представят парче със забележителен бийт, типичното поп звучене и заразни струнни мелодии. С кадифения глас на Anne-Marie и слънчевото настроение, което внася Sean Paul, “Rockabye” има потенциала да завладее класациите по света, както и сърцата на феновете, а триото да прескочи още един голям камък в кариерата си. Говорейки за колаборацията и видеото към нея, Grace Chatto коментира: „От много време искаме да работим с Sean Paul и най-накрая мечтата ни се сбъдна. Anne-Marie разказва историята с невероятния си глас, който обичаме от първия път, в който го чухме. Запознахме се с гласа й чрез многобройните й концерти с Rudimental през последните две години, и беше толкова хубаво да работим заедно. Jack написа песента с Ina Wrolsden, която написа текста за сина си. Точно това направи песента толкова истинска и емоционална. Както винаги режисирахме сами видеото, а руските ни приятелки Anya и Daria ни помогнаха със снимането. Концепцията за клипа дойде след като се срещнах с италианска танцьорка на пилон, по време на престоя ми във Флореция. Тя е невероятно акробатична и е в центъра на вниманието във видеото. Ролята й е да даде най-доброто от себе си, за да осигури добър живот на детето си, но по пътя открива любовта си към гимнастиката и фантастичния сват, който разкрива пред нея.”

Това лято Clean Bandit представиха невероятното парче “Tears”, в което участва и победителката от X Factor 2015 Louisa Johnson. Завладявайки класациите и Spotify, песента има над 65 милиона преслушвания, наскоро оглави радио класациите в Обединеното кралство (Radio 1/Capital/1Xtra/Kiss/Kiss Fresh) и още е в топ 5 на най-продаваните сингли за 2016 в Обединеното кралство! Малко след излизането си, “Tears” се изстреля до върха на Shazam Future Hits, а видеото към песента има над 70 милиона преглеждания в официалния им YouTube канал. Тези постижения правят групата една от най-успешните и интересни банди в страната.

Последните две години са доста успешни за Clean Bandit. Групата се изстреля до върха на световни класации с уникалната смесица от класическо звучене, хаус, електроника, денс и поп музика. Бързо развиващa се и определяйки своя стил, групата, състояща се от  Jack Patterson, Luke Patterson, Grace Chatto и Neil Amin Smith, издаде дебютния си албум “New Eyes” през юни 2014. Той се изкачи до 3 позиция в Обединеното кралство и от него излязоха четири хита, влезли в топ 5. Първото парче, с което привлякоха общественото внимание към себе си, беше колаборацията с Jess Glynne “Rather Be”, която стана тройно платинена, световен хит и сложи начало на кариерата на британската соул-поп певица. “Rather Be” беше едно от най-успешните парчета за 2014, задържа се на върха на класацията за сингли в Обединеното кралство четири поредни седмици, беше първият им сингъл, влязъл в топ 10 в Щатите, беше номер 1 в iTunes в 25 държави и най-въртяното парче в UK, най-търсената песен в Shazam и най-бързо продаваният запис, издаден през януари от 1996 насам. С над 10 милиона продадени копия до сега, близо половин милиард преглеждания в YouTube, 540 милиона преслушвания в Spotify и наградата “Best Dance Recording” на Grammy-тата миналата година, песента стана втората най-продавана за годината след “Happy” на Pharrell.

Събрали се в Cambridge през 2009 след множество клубни изяви заедно, Clean Bandit продължават да показват разнообразието на стила си с все повече сингли и уникалните си видеа, режисирани от самите тях. Излезлите през Atlantic Records  “Dust Clears”, “Come Over”, “Extraordinary”, “Real Love”(също с участието на Jess Glynne, достигнала до 2 позиция в Обединеното кралство и продала над 650 хиляди копия) и “Stronger” показват нагледно причината групата да направи повече продажби от One Direction през 2014! Преди да запишат с Atlantic, те издават дебютния си сингъл “A+E” през Black Butter, последван от “Mozart’s House” и блогърите им обръщат голямо внимание, което им осигурява песните им да звучат по-често по радиата от едната и от другата страна на океана. Креативността на продуцента им Jack Patterson го определя като един от най-влиятелните текстописци и продуценти в последно време. Миналата година той беше награден с две награди Ivor Novello – “PRS Music Most Performed Work” и “Best Contemporary Song” за “Rather Be”. Тази година отново беше номиниран за “PRS Music Most Performed Work” след като продуцира “Hold My Hand” на Jess Glynne. Общите преслушвания на каталога на Clean Bandit и “Hold My Hand” вече надвишават един милиард!

До момента, групата е продала над 13 милиона сингъла и 1,6 милиона албума по целия свят, наградена е с Grammy, номинирана е два пъти за Brit и Billboard Music Awards, веднъж за BBC Music Award, включена е в сингъл на Band Aid 30, делила е сцена с филхармоничния оркестър на BBC Radio 1, изнесе разпродаден концерт в Alexandra Palace в Лондон и има още редици постижения!

Групата в момента е в студио и записва втория си албум, който можем да очакваме през 2017!


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.