Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
България активира II-ра степен от плана за действие при извънредни ситуации
21 Октомври 2016
Това е втората степен от трите, които съществуват, каза вътрешният министър Румяна Бъчварова
България е в степен "подготовка за готовност" от националния план за действие при извънредни ситуации. Това е втората степен от трите, които съществуват, каза вътрешният министър Румяна Бъчварова, съобщава БНР.

С моя заповед е активирана втората степен на опасност. Една от мерките е да се създадат условия за временно, безпроблемно настаняване в такива центрове от временен тип, тоест те ще бъдат с фургони, за да могат да бъдат настанявани и проверявани, без да нарушаваме процедурата, по която сме го правили досега, коментира Бъчварова.

По думите на Бъчварова, бежанският натиск към България в момента не е повишен в сравнение с предишни месеци и същия период на миналата година.  Вътрешният министър предупреди да се внимава с интерпретациите за връщането на турски граждани в родината им:

Никой не може да даде доказателство в България един човек гюленист ли е, ердоганист ли е, привърженик на ПКК ли е, терорист ли е? Ако този човек бяга от политически репресии, най-логичното е да поиска убежище в първата държава. Турското правителство след опита за преврат, обяви документите на техните политически привърженици за невалидни, а става въпрос за хора с редовни документи.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.