Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Цветанов: Цачева, Дончев, Николов и Фандъкова са най-вероятните кандидати на ГЕРБ за президент
30 Септември 2016
По думите му, шансът един от четиримата да бъде обявен в неделя, когато ГЕРБ ще посочи кандидатската си двойка, е 99 процента
Цецка Цачева, Томислав Дончев, Димитър Николов и Йорданка Фандъкова са най-вероятните кандидати на ГЕРБ за президент, заяви заместник-председателят на партията Цветан Цветанов. По думите му, шансът един от четиримата да бъде обявен в неделя, когато ГЕРБ ще посочи кандидатската си двойка, е 99 процента: 

Тези четири имена - Цецка Цачева, Томислав Дончев, Йорданка Фандъкова и Митко Николов - кажете имате ли някакви забележки и дали биха могли да бъдат по-слаби кандидати от всички тези, които са обявени до настоящия момент? Всички тези хора, които сме обсъждали, заемат отговорни позиции, доказали са се в управлението и могат да носят политическа и морална отговорност пред своите избиратели. Разбира се решаващата дума е на премиера, който е и наш лидер. 

Цветанов не изключи кандидатирането на Бойко Борисов за президент:

Разбира се, че докато не бъде обявена една кандидат-президентска двойка, винаги трябва да оставиш един процент. Това го има във всеки един избор. 

Европроектите стигнаха до хората по време на сегашното управление, напомни Цветан Цветанов. Томислав Дончев е вицепремиерът, който отговаря за управлението на европроектите. В момента имаме достоен председател на парламента и не може да се гледат хипотези за смяна, посочи още Цветан Цветанов за Цецка Цачева.

Томислав Дончев обяви, че в неделя ще стане известна кандидатурата:

Много рано ме питате. Колко процента ми давате? 90-99 на всички… На мен колко? Има кандидат, който е избран и е много, много добър.

От ГЕРБ не посочиха, дали вицеадмирал Пламен Манушев е предложението за вицепрезидент:

Вече сме готови с всички рекламни материали. Бих могъл да ви покажа и снимката на кандидат-президентската двойка, каза заместник председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Кметът на София Йорданка Фандъкова не потвърди, но и не отрече, че тя ще бъде наминацията на партия ГЕРБ за президент: 

Няма да ви издам нищо. Не сте следили последните две седмици. Казвам, че обсъждаме различни варианти, включително, разбира се, и в моето име, но остана само един ден да изчакате. На втори ще чуете и решението на ГЕРБ за кандидат за президент. Виждате, че работя интензивно всеки ден. Всички тези проекти, на които вие присъствате, не са лесни. Това не означава просто да се отделят едни пари и да се случи, нищо не се случва наготово. Изискват се огромни усилия, много контрол.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.